Veste buna pentru cei care lucreaza in zona centrala la Timisoara. Primarul Nicolae Robu: Deocamdata nu eliminam abonamentele de parcare

TIMISOARA. Anunt important facut de primarul Nicolae Robu. Desi luase in calcul eliminarea abonamentelor Timpark din zona centrala a orasului si trecerea la parcarea cu ora, edilul a stabilit ca aceasta masura nu va fi luata deocamdata.

CITESTE SI: Vom avea patinoar in plin centru, la Timisoara. Foto si video 

Vestea este una cat se poate de buna pentru sutele de timisoreni care muncesc in zona centrala a orasului si care nu au unde sa-si parcheze masinile, intrucat inca nu au fost construite parcari in aceasta parte a Timisoarei.

Am decis sa continuam pe Timpark ca si pana acum si, cel putin deocamdata, sa nu scoatem abonamentele din zona centrala, unde era in plan. Eu am facut si un sondaj pe Facebook si majoritatea a dorit sa se scoata abonamentele. N-am gasit solutie ca sa facem brusc lucrul acesta si totodata sa asiguram alternative pentru cei ce vin la lucru in zona centrala„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul spune ca in viitor lucrurile se vor schimba, atunci cand transportul public va fi pus la punct, iar timisorenii vor folosi mai mult autobuzele, troleibuzele si tramvaiele pentru a ajunge in centrul orasului si vor lasa masinile acasa.

Vom continua cu imbunanatirea conditiilor de transport public. Continuam, dar suntem inca departe de ceea ce ne dorim si de ceea ce isi doresc timisorenii pentru transportul public. In 2019 vom avea in mod cert mai putin timp de asteptare pe toate liniile si atunci si interesul va fi mai mare sa se foloseasca transportul public si sa se lase masina acasa si noi vom putea atunci sa interzicem abonamentele in zona centrala, pentru ca nu e normal ca o masina sa stea de dimineata pana seara intr-o zona de rulaj. Deci, deocamdata, lasam lucrurile asa„, a precizat primarul Nicolae Robu.

Edilul sustine ca totusi se vor amenaja parcari in centrul orasului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.