Ministerul Culturii sfideaza viitoarea Capitala Culturala Europeana. Desi cu taraita, Primaria Timisoara mai promite niste bani pentru Asociatia TM2021

TIMISOARA. Ministerul Culturii, in continuare, sfideaza viitoarea Capitala Culturala Europeana si nu aloca banii necesari pentru acest proiect. Aceasta in conditiile in care acelasi minister ar fi trebuit sa fie principalul finantator.

CITESTE SI: Nu tarati Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana in luptele politice. Strigatul TM2021 

Intre timp, Pimaria Timisoara este principala institutie care da bani acestei Asociatii, chiar daca uneori cu taraita.

Noi nici nu suntem in discutie, ca primarie, pentru a primi bani de la Ministerul Culturii pentru agenda noastra culturala. Sustinem Asociatia din venituri proprii. Asociatia TM2021 trebuie sustinuta de Ministerul Culturii. Dupa cate stiu eu, au fost depuse proiecte si ca nu e nicio problema la acest capitol. In orice situatie de bilant care s-ar intocmi, in orice moment din 2013 incoace, cand s-a reanimat Asociatia, se poate vedea ca Primaria Timisoara este principalul finantator. Eu de cateva ori am prezentat situatia finantarilor catre aceasta Asociatie„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Primarul a spus ca pana in data de 10 noiembrie, primaria va aloca 100.000 de lei saptamanal pentru ATCCE.

Dam in continuare bani, nu ne-a fost deloc usor in 2018. Chiar i-am explicat Simonei Neumann (presedintele Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana – n.r.) ca o sa dam cate 100 de mii de lei pe saptamana, pana in 10 noiembrie, atunci cand vom incasa cotele defalcate din cotele defalcate din impozitul pe venit. Noi ne facem datoria, proiectele implementate au avut ca prinicpal finantator Primaria Timisoara si inclusiv functionarea Asociatiei este finantata de primarie. Ceilalti parteneri dau prea putini sau deloc bani, pentru un proiect important pentru tara, nu doar pentru Timisoara. Fiind Capitala a Culturii Europene, reprezinta Europa in lume in anul 2021. Nu e de joaca cu acest proiect si sper sa isi deschida mintile toti cei care au un cuvant de spus„, a mai declarat Robu.

Ministerul Culturii nu numai ca nu da bani pentru acest proiect important, dar nici pentru alte investitii ce tin de cultura, in Timisoara, nu aloca sumele necesare. Un exemplu ar fi cladirea Teatrului National din Timisoara, care ar trebui reparata, insa reabilitarea acesteia s-a oprit la minister.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.