Un nou motiv de mandrie. Presedintele Federatiei Europene de Informatica Medicala, o profesoara de la Universitatea Politehnica Timisoara

TIMISOARA. Recunoasterea europeana a valorii cadrelor didactice reprezinta intotdeauna un motiv de mandrie pentru Universitatea Politehnica Timisoara, care confirma spiritul lucrului de calitate promovat in UPT, institutie de invatamant superior clasata in grupa celor de educatie si cercetare avansata.

O noua recunoastere in acest sens a avut loc recent. Doamna prof.dr.ing. Lacramioara Stoicu-Tivadar, profesor la Facultatea de Automatica si Calculatoare din Universitatea Politehnica Timisoara, a preluat presedintia Federatiei Europene de Informatica Medicala – EFMI, European Federation of Medical Informatics, pentru un mandat de 2 ani (2018-2020), in cadrul unei impresionante ceremonii de transmitere a Marelui Colan al Presedintilor EFMI. Festivitatea a avut loc in 16 octombrie 2018, la Conferinta Internationala MIE-STC 2018 desfasurata la Zagreb, in Croatia.

Doamna profesor a fost aleasa presedinte al EFMI de catre Consiliul Federatiei cu ocazia Conferintei MIE 2018 de la Goteborg, Suedia, in aprilie 2018, fiind al doilea presedinte ales direct prin vot. Pentru ea, pentru Universitatea Politehnica si pentru Timisoara si Romania este o pozitie profesionala magulitoare, de prestigiu, o reflectare a activitatii bogate si valoroase a doamnei profesoare si a colectivului in care isi desfasoara activitatea. Lacramioara Stoicu-Tivadar considera acest succes personal ca un succes romanesc, fiind cadoul sau pentru Romania 100.

EFMI este o organizatie profesionala de prestigiu, o federatie a asociatiilor nationale de profil. Aceasta are ca obiective imbuntatirea cooperarii internationale si promovarea cercetarii, educatiei si a standardelor inalte in acest domeniu interdisciplinar de mare actualitate. EFMI functioneaza ca organism regional al IMIA (International Medical Informatics Association – organizatia mondiala de profil). Presedintele EFMI devine automat dupa cei doi ani, vicepresedinte IMIA pentru un mandat de 2 ani.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.