Afla toate noutatile privind schema de ajutor de stat, la intalnirea organizata de CCIA Timis si Directia de Finante

TIMISOARA. In cadrul Acordului de Colaborare incheiat intre Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis si Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Timisoara privind promovarea si mediatizarea la nivel teritorial a schemei de ajutor de stat instituita de H.G. nr. 807/2014 prin intalniri lunare cu operatorii economici din Judetul Timis, cei mai importanti actori economici timiseni sunt invitati in data de 2 octombrie 2018, ora 11.00, la sediul CCIAT din Piata Victoriei nr.3, Sala C.E.D.O., la o prima intalnire cu specialisti din cadrul DGRFP Timisoara.

Hotararea de Guvern nr. 807/2014, modificata prin H.G. nr. 476/2018, prevede instituirea unei scheme de ajutor de stat avand ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economie, dezvoltarea regionala prin sprijinirea investitiilor de mare anvergura, cu importante efecte in economie, orientate spre sectoarele de activitate de varf.

Se acorda sume sub forma de granturi de la bugetul de stat pentru cheltuieli eligibile de natura activelor corporale si necorporale, precum si cele legate de inchirierea constructuiilor aferente investitiei initiale.

Intreprinderile care pot solicita ajutor de stat in baza acestei scheme sunt intreprinderi nou infiintate sau intreprinderi in activitate, atat IMM-uri cat si intreprinderi mari, cu personalitate juridica, infiintate conform Legii 31/1990.

Cele mai importante modificari aduse H.G. nr. 807/2014 anul acesta sunt urmatoarele:
– Valoarea minima a investitiei s-a diminuat la 13,5 milioane lei (aprox 3 mil euro);
– Bugetul mediu anual al schemei este de 638 mil lei, echivalentul a 145 mil euro;
– Cererile de acord pentru finantare se depun in sesiune continua pana la epuizarea bugetului anual;
– Sunt eligibile investitiile care se realizeaza in toate sectoarele de activitate, cu exceptia celor mentionate la art. 15 din HG 807/2014, cu modificarile ulterioare, precum si in „Lista sectoarelor de activitate pentru care nu se acorda ajutoare de stat.”

***

Informatii suplimentare la tel. 0372.185.230, e-mail: [email protected], Catalina Culda – consultant cameral.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.