Sarbii fac parada in centru, la Timisoara. Maraton de dansuri si cantec popular

TIMISOARA. Ajuns la cea de-a XXV-a editie, Maratonul dansului si cantecului popular sarbesc va avea loc la Timisoara, sambata, in data de 8 septembrie.

CITESTE SI: Demonstratie de inconstienta din partea unui bunic din Timis. Cum isi pune in pericol nepotelul. Video 

19 ansambluri folclorice sarbesti din Romania vor promova cultura, dansul si cantecul vecinilor de peste granita.

Vor participa ansambluri folclorice care isi desfasoara activitatea sub egida Uniunii Sarbilor din Romania ,din localitatile Deta, Svinita, Felnac, Moldova Veche, Sannicolau Mare, Sanpetru Mare, Arad, Macesti, Timisoara, Cenad, Arad, Varias, Stancevo, Sanmartinul Sarbesc, Dinias, Belobresca, Socol, Radimna si Saravale .

Evenimentul se va desfasura incepand cu orele 18.00 in Sala Capitol a Filarmonicii „Banatul” din Timisoara unde va avea loc deschiderea festiva si spectacolul folcloric cu participarea tuturor ansamblurilor.

CITESTE SI: Se face sau nu campusul mult visat? Motivul pentru care elevii de la liceul de Nobel din Timisoara vor continua sa invete in mai multe spatii din oras 

In intervalul orar 17.00-18.00 va avea loc parada portului popular sarbesc pe traseul: Piata Unirii – Piata Libertatii – Piata Operei pana la Filarmonica Banatul

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. traditii populare sarbesti frumoase