Premiera la Timisoara. Orasul va fi Capitala Neurochirurgiei, unde se intalnesc cei mai valorosi medici specialisti de pe 4 continente

TIMISOARA. Eveniment de marca la Timisoara in urmatoarele zile. Elita neurochirurgiei nationale si de pe patru continente va fi prezenta, intre 5 si 8 septembrie, la mai multe manifestari stiintifice de amploare: Al 44-lea Congres Roman de Neurochirurgie, Al 5-lea Congres al Regiunii Carpato-Danubiene, Al 23-lea Curs Francofon de Neurochirurgie, Al 2-lea Simpozion al Asistentilor Medicali.

Vor participa cu lucrari stiintifice nu mai putin de 45 de prestigiosi profesori de neurochirurgie din Romania si din strainatate, care vor prezenta cele mai noi metode si inovatii in interventiile de specialitate, inregistrate in cele mai faimoase centre de neurochirurgie din lume.

Anul acesta la Timisoara va avea loc Congresul Societatii Romane de Neurochirurgie, in asociere cu inca trei activitati, intre care Congresul Carpato – Danubian si Cursul Francofon de Neurochirurgie, acesta din urma cu o traditie indelungata, de 23 de ani. Cu ocazia acestui congres, Societatea Română de Neurochirurgie isi alege conducătorii pentru doi ani.

Trebuie sa stiti ca tot ceea ce inseamna congrese ale neurochirurgilor din Romania, inca din 1991, se tine in limba engleza. Acesta este un mare avantaj nu doar pentru lectorii straini ci si pentru ca, asa, avem un numar mare de participanti, în acest an, anuntandu-se peste 40 de speakeri din strainatate.

La Timisoara, o asemenea intalnire internationala a mai avut loc in 1994, cu 20 de invitati din strainatate. Am avut privilegiul sa mai organizam incă o asemenea manifestare stiintifica de prestigiu, in 2004, care a iesit foarte bine, dar anul acesta avem un numar semnificativ mai mare de invitati din strainatate : s-au inscris peste 300 de participanti„, a dezvaluit pentru opiniatimisoarei.ro conf. univ. dr. Horia Ples, medic primar neurochirurg, seful Sectiei de Neurochirurgie din Timisoara.

Premiera la Timisoara

Congresul organizat la Timisoara va puncta si cateva premiere.

Manifestarea va fi gazduita de Centrul Regional de Afaceri Timisoara unde, datorita numarului mare de participanti, comunicarile stiintifice vor fi prezentate, simultan, in trei sali, o premiera pentru Timisoara.Tot in premiera pentru Timisoara, in cadrul congresului, vom mavea 3 sesiuni pentru tinerii neurochirurgi si rezidentii. Avem participanti din India, Arabia Saudita, Franta – un nucleu foarte important, de la Lyon –, apoi profesori din Turcia, Marea Britanie, de unde vin 3 specialist. Din SUA vin alti trei participanti, intre care si o specialista romanca stabilita acolo. Alti invitati sunt din Grecia, Italia, Germania, Serbia, Belgia, Croatia, Cipru, Ungaria. Republica Moldova este reprezentata de presedintele societatii de acolo care este prietenul nostru„, a mai explicat conf. univ. dr. Horia Ples

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.