Noutati :

7 ani de activitate a G.A.L. ‘Asociatia Timis Torontal Barzava’ prin Programul Leader

14 decembrie, 2017 - 08:08 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMIS. Grupul de Acţiune Locală ”Asociaţia Timiş Torontal Bârzava” a susţinut joi, 14 decembrie 2017, în localitatea Deta, work-shopul: ”Şapte ani de activitate a G.A.L. Asociaţia Timiş Torontal Bârzava prin Programul Leader. ”

Au fost trecute în revistă realizările asociaţiei derulate în mediul rural în cei şapte ani de activitate, au fost prezentate măsurile care au fost lansate şi prin care se vor finanţa beneficiarii privaţi şi publici din microregiune prin intermediul submăsurii 19.2 ”Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală” în valoare de 2.797.297 euro, finanţat prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală P.N.D.R. 2014-2020, măsura 19 Leader.
Deosebit de interesant este şi faptul că Grupul de Acţiune Locală ” Asociaţia Timiş Torontal Bârzava” va finanţa cooperative agricole pe diferite produse agricole , venind în sprijinul producătorilor din zonă.

Specificitatea Măsurii 19 LEADER – este reprezentată de abordarea „de jos în sus” – ceea ce reprezintă o modalitate ce permite G. A. L.-urilor să îşi aleagă un grup coerent de măsuri adaptate priorităţilor identificate pe teritoriul său, măsuri transpuse în strategiile de dezvoltare locală, pentru a pune în valoare potenţialul endogen al teritoriului.

Beneficiarii publici, precum și privați, își vor desfășura activitatea numai în unitățile administrativ teritoriale din localităţile : Deta, Gătaia, Banloc, Birda, Denta, Ghilad, Giera, Jamu Mare, Jebel, Liebling, Livezile, Moraviţa, Pădureni, Voiteg, din judeţul Timiş şi Berzovia, Forotic, Măureni şi Doclin, din judeţul Caraş Severin.
Pe lângă partenerii publici amintiţi, din asociaţie mai fac parte 29 de societăţi comerciale, PFA, II şi 9 asociaţii non-guvernamentale.
Acest parteneriat public-privat realizat prin programul LEADER este singurul de succes existent în România, prin care cele 239 GAL -uri implementează propria strategie locală în teritoriu.

G. A. L. “Asociaţia Тimis Torontal Barzava” a fost selectat şi autorizat prin Decizia nr. 005/ 23.08.2016 pentru a implementa propria Strategie de Dezvoltare Locală, cu finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (P.N.D.R.), măsura 19 LEADER, de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale ( MADR) prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală (DGDR) – Autoritate de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală (AM- PNDR) pentru perioada de programare 2014 – 2020.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...