69 de proiecte depuse pentru fonduri din primul bugetul participativ al CJ Timis. S-au cerut bani pentru piste de biciclete, voluntariat sau tabara de pescuit

TIMISOARA. S-a incheiat perioada in care timisenii au putut depune proiecte pentru a atrage bani din bugetul participativ de un milion de lei pus la dispozitie de Consiliul Judetean Timis, in premiera, in acest an.

CITESTE SI: Studiaza calitatea aerului la Timisoara cu 35.000 de euro. Primaria cauta o firma care sa-i spuna cum stam cu dioxidul de azot si particulele PM10 

S-a tras linie si s-a numarat. Sunt, in total, 69 de cereri depuse, iar toate acestea urmeaza sa fie evaluate de o comisie. Cele care se vor indeplini toate criteriie cerute, vor fi finantate cu bani de la Consiliul Judetean Timis

Cele mai mari sume solicitate nu trec de 500.000 lei.

Dintre ideile propuse se numara o platforma web pentru dezvoltarea comunitatii de voluntari din județul Timis, piste de biciclete, festivaluri de cultura, utilizarea energiilor regenerabile, o tabara de pescuit pentru copii cu cerinte speciale, cursuri de inot pentru copii sau spatii de cazare pentru bolnavii de cancer.

Ma declar multumit de cum a decurs pana in prezent programul de bugetare participativa, iar pentru anul viitor ne gandim sa marim bugetul alocat. Implicarea cetatenilor intr-un proces democratic este util comunitatii noastre si ne responsabilizeaza”, a declarat presedintele CJ, Alin Nica.

Pana in data de 3 iunie, specialistii CJ Timis vor lucra la validarea proiectelor depuse. In data de 4 iunie, cele care au intrunit conditiile impuse de regulament vor fi afisate pe pagina dedicata, www.bugetareparticipativa.cjtimis.ro, urmand ca pe 5 iunie sa intre in procesul de votare. Proiectele castigătoare vor fi selectate in ordinea numarului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, pana la epuizarea sumei prevazute. Proiectele selectate in urma procedurii de consultare publica vor fi incluse in bugetul de venituri si cheltuieli al Consiliului Judetean Timis si implementate de aparatul de specialitate al instituiiei.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...