54 de milioane de lei a cerut subprefectul de Timis Ovidiu Draganescu de la Guvern pentru Colterm

TIMISOARA. Premierul Florin Citu anunta la inceputul saptamanii trecute ca mai multe orase din Romania, intre care si Timisoara, vor primi bani de la Guvern pentru incalzire si apa calda, insa aceste sume reprezinta subventie, nicidecum nu vor acoperi plata datoriilor.

CITESTE SI: Se vor incalzi treptat caloriferele la Timisoara, dupa ce a ajuns cu greu un tren cu carbune. Colterm: Crestem temperatura cu jumatate de grad la cateva ore, nu putem ridica brusc, ca spargem sistemul. Ce urmeaza

Dupa ce administratia Fritz a intocmit cererea, prefectura a inaintat miercuri solicitarea oficiala catre Guvern pentru alocarea a 54 de milioane de lei.

Subprefectul Ovidiu Draganescu a solicitat Guvernului Romaniei suma de 54.000 de mii de lei, pentru finantarea Societatii de Termoficare din Timisoara. Cererea a fost trimisa dupa ce premierul Florin Citu a cerut tuturor prefecturilor din tara sa trimita necesarul sumelor pentru plata cheltuielilor curente si de capital la nivelul ordonatorilor principali de credite ai bugetelor locale, conform art. 29 din OUG 83/2014. Proiectul de HG a fost inaintat de subprefectul Ovidiu Draganescu in baza notei de fundamentare intocmite de Primaria Timisoara„, transmite Institutia Prefectului Timis.

In curand, Guvernul Romaniei va ajuta Primaria Timisoara, societatea Colterm si abonatii acesteia cu o suma consistenta, dar e nevoie si ca administratia locala sa gaseasca sumele necesare, astfel incat sa nu mai fie probleme cu furnizarea agentului termic. Bani vor fi dati si altor localitati din tara, iar ordonatorii de credite ai UAT-urilor vor raspunde de modul de utilizare a sumelor alocate, in conformitate cu dispozitiile legale”, a precizat subprefectul de Timis Ovidiu Draganescu.

Va reamintim, pentru a se asigura incalzirea si apa calda in Timisoara, municipalitatea incheie contracte pe termen scurt cu o firma de furnizare a gazului, Tinmar Energy, si are intelegeri pentru achizitia de carbune cu doua firme, una din Bihor si alta din Gorj. La inceputul acestei saptamani a fost prelungit contractul pentru furnizarea de gaz catre Colterm pentru inca o saptamana.

Marti seara, caloriferele timisorenilor racordati la compania de termoficare s-au racit din nou, dupa ce aceasta a ramas fara carbune. Conducerea a dat vina pe… ploile din ultimele zile care ar fi intarziat livrarile.

Joi dimineata a ajuns la Timisoara o garnitura de carbune.

Suntem in crestere cu parametrii, a intrat prima marsuta (n.r. – garnitura de vagoane), mult mai tarziu decat trebuia, spre dimineata. S-a intarziat din cauza conditiilor de transport pe cale ferata, acesta a fost motivul intarzierii. Acum suntem la 35 de grade, o sa ridicam treptat temperatura, cu jumatate de grad la cateva ore, nu putem sa fortam sistemul, sa ridicam cu mai multe grade brusc, pentru ca il spargem. Ne vom opri la 39 de grade deocamdata„, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro Cristian Mitu, directorul Colterm.

In intarziere este insa un al doilea transport de carbune catre Timisoara, in conditiile in care o garnitura de tren este de aproximativ 1200 de tone, iar pentru a asigura o singura zi incalzirea in oras, Colterm are nevoie de 1000 de tone.

UPDATETimisoara a primit cea mai mare suma de la fondul de rezerva al Guvernului. Aproape 54 milioane de lei pentru incalzire si apa calda de la Colterm

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Mereu LA LIMITĂ, în semiavarie. CA TOATĂ ROMANIA spune:

    Acolo ne-au adus partidele, pline doar de PARVENITI INCOMPETENȚI, dar cu TUPEU DE BORFAȘI.
    Totul din cauza serviciilor de intformstii, dar și justiției care trebuia sa ne ferească de ei sa ne distrugă țara

  2. stercalau cop spune:

    si draganescu asta judeca cu picioarele.cuajutoarele date pentru incalzire pe un an si o contributie de 30 la% a proprietarului se pot instala centrale in toate locuintele care se mai incalzesc la colterm.putin ajutor de la firmele de distributie gaz se a separa alimentarea pe apartament si treaba ar fi gata.