Noutati :

50 de ani cu IPS Nicolae Corneanu ca Mitropolit al Banatului. Sute de timisoreni au participat la slujba tinuta de Paisie Lugojanul la Catedrala Mitropolitana

4 martie, 2012 - 03:31 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. Cateva sute de timisoreni au ales sa-si petreaca dimineata de duminica la Catedrala Mitropolitana din Timisoara, la slujba oficiata de Preasfintitul Parinte Paisie Lugojanu, cu ocazia implinirii a 50 de ani de la instalarea in functie a lui Nicolae Corneanu ca Mitropolit al Banatului.

Un sobor de 12 preoti, in frunte cu PP Paisie Lugojanul, au oficiat Liturghia si mai apoi slujba de Te-Deum, drept multumire pentru Mitropolitul Banatului.

Cu mic, cu mare, multi timisoreni au mers la Catedrala si pentru a se impartasi, aceasta fiind prima duminica din marele post al Pastelui.

„A fost un moment deosebit, pentru ca sarbatorim si 50 de ani de cand Inalt Preasfintitul Mitropolit Nicolae al Banatului a fost intronizat, a fost instalat, cum zicem in limbaj obisnuit, in functia pe care o detine de Arhiepiscop al Timisoarei si Mitropolit al Banatului. Este o data care, dupa 50 de ani, cade tot duminica. A fost un prilej deosebit si este in continuare, de a-i multumi bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile ce le-a randuit si ni le-a daruit in rastimpul acesta si pentru toata purtarea de grija pe care a avut-o fata de noi toti, credinciosii, preoti din aceasta parte cea mai de vest a tarii”, ne-a declarat preotul Marius Florescu, purtator de cuvant al Mitropoliei Banatului.

Si in zilele urmatoare, la Timisoara vor avea loc mai multe manifestari pentru IPS Nicolae Corneanu.

„Vom avea mai multe evenimente. Acesti ani au fost ani binecuvantati de Dumnezeu, cu foarte multa liniste, cu pace, cu bucurii, cu foarte multe impliniri. Noi am si alcatuit o sinteza a activitatii desfasurata pe toate planurile in acesti 50 de ani, care s-a si publicat si care, speram, va ramane peste timp ca o marturie a tot ceea ce, incepand din 1962 si pana in prezent, dar mai ales dupa Revolutia din 1990, s-a infaptuit sub raport bisericesc, cultural, administrativ, social si ecumenic in Mitropolia noastra a Banatului”, a mai spus Marius Florescu.

Luni, 5 martie, incepand cu ora 12, va avea loc o lansare de carte, “Repere religioase ortodoxe romane timisorene”, scrisa de pr. Ioan Bude. Tot el va prezenta si un DVD – “Inalt Preasfintitul Parinte Dr. Nicolae Corneanu – jumatate de veac ca Arhiepiscop al Timisoarei si Mitropolit al Banatului”, in sala festiva a Centrului eparhial din Timisoara, de pe strada C.D.Loga.

Marti, incepand cu ora 18, are loc un eveniment special pe tema „Mitropolitul Nicolae Corneanu, om al lui Dumnezeu si om al cartii”, organizat impreuna cu Biblioteca Judeteana, in Bastionul Theresia.

Va reamintim, duminica, 4 martie 1962, IPS Nicolae Corneanu era instalat in catedrala mitropolitana din Timisoara de catre patriarhul de atunci al BOR, Justinian Marina, in cadrul unor impresionante ceremonii, care marcau urcarea pe stravechiul tron vladicesc de la Timisoara, al celui de-al doilea mitropolit de la restaurarea Mitropoliei Banatului in vremurile moderne, din anul 1947.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Dumnezeu sa ne binecuvanteze !

    • De ce?