Noutati :

5% dintre cetatenii cu drept de vot din Timis au actele de identitate expirate si nu pot vota la alegeri

18 mai, 2012 - 09:43 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Aproximativ 40.000 de locuitori din judetul Timis au documentele de identitate expirate, astfel ca, daca nu vor solicita un act de identitate provizoriu, nu vor putea vota la alegerile din data de 10 iunie.

Potrivit sefului Serviciul de Evidenta a Persoanelor Timis, Stefan Frasia, aproximativ 5% din populatia cu drept de vot din Timis, nu poate vota deoarece nu are acte de identitate valabile.

Astfel, un numar de 39.833 de persoane au acte de identitate expirate, dintr-un total de 730.967 de locuitori ai judetului Timis, dintre care 695.800 de cetateni cu drept de vot.

Cei care au Cartile de Identitate expirate si doresc, totusi, sa voteze la alegerile locale din 10 iunie, sunt rugati sa se prezinte la oficiile Serviciului de Evidenta a Persoanelor pentru a depune actele necesare si pentru a li se elibera Carti de Identitate provizorii, valabile 30 de zile, cu care se poate vota. Altfel, nu vor putea participa la scrutinul electoral”, a declarat Frasia.

Potrivit sefului de la Evidenta Populatiei, actele necesare eliberarii unei Carti de Identitate provizorii sunt: Cartea de Identitate expirata, certificatul de nastere, actul de spatiu (Carte Funciara sau contractul de vanzare-cumparare al locuintei) si, dupa caz, certificatul de casatorie si sentinta de divort.

Ghiseele Serviciului de Evidenta a Persoanelor Timis vor fi deschise in data de 9 si 10 iunie pentru a se putea confectiona Carti de Identitate provizorii. Astfel, sambata, in data de 9 iunie, ghiseele sunt deschise intre orele 8-16, iar duminica, 10 iunie, ghiseele vor fi deschise intre orele 8-21.

.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ce tristete mare, cred ca acei oameni nu pot dormi noaptea de grija ca nu vor putea vota…de parca ai avea pe cine…