43 de scoli si gradinite din Timis nu au autorizatie de functionare din cauza conditiilor igienico – sanitare

TIMISOARA. Un numar de 16 scoli si 27 de gradinite, in total 43 de unitati de invatamant, din 297 cate sunt in judetul Timis, nu au autorizatie de functionare igienico-sanitara in apropierea debutului noului an scolar.

Aurelian Sima, inspectorul scolar general adjunct al ISJ Timis, a declarat ca 43 de scoli si gradinite din judet nu au autorizatie de functionare, iar printre motive se numara nefinalizarea lucrarilor, lipsa apei ori statutul scolilor (in unele cazuri, cladirea in care functioneaza scoala are proprietar privat, aceasta fiind retrocedata si necesita investitii).

De asemenea, inspectorii sanitari au controlat si cantinele scolare, au fost verificate 24 astfel de locatii, iar unele dintre ele au nereguli. Sunt cantine care au gresia sparta, zone exfoliate pe pereti si igrasie in blocul alimentar.

In toate aceste cazuri, sefii de la ISJ si DSP au stabilit termene pentru remediarea lucrarilor, pana la inceperea anului scolar, in 16 septembrie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...