Noutati :

4 benzi, piste de biciclete si trotuare! Patru poduri din Timisoara se vor transforma radical!

5 februarie, 2016 - 02:20 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
7

Sursa foto: eyeinthesky.ro

TIMISOARA. Patru poduri din Timisoara vor intra intr-un amplu proces de reamenajare si reabilitare. Este vorba de podul Stefan cel Mare (cel din apropierea Garii de Nord), podul Eroilor (cel de langa fosta fabrica Elba), podul Muncii (cel de langa fosta fabrica de tigarete) si podul Tineretii (cel care face legatura intre facultatile Universitatii Politehnica si Catedrala). Primele doua vor intra in santier chiar in acest an.

Primarul Nicolae Robu a declarat ca trei dintre cele patru poduri vor fi largite la patru benzi de circulatie.

Pentru podul Stefan cel Mare avem proiect tehnic pentru largirea de la doua benzi de circulatie la patru benzi de circulatie plus platforma pentru tramvai si se vor amenaja trotuare si piste pentru biciclete. Dorim sa lansam lucrarile in trimestrul al trelea al anului 2016. Durata de executie este de zece luni, iar suma estimata este 7,8 milioane de lei cu TVA. Podul Eroilor este alt pod care va fi reabilitat, avem proiect tehnic si tot in trimestrul trei al anului 2016 ar putea intra in executie. Noua luni va dura lucrarea, iar costul estimat este 5,1 milioane de lei. In cazul podului Muncii ne aflam in stadiul de intocmire a studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic. Se vor amenaja cele patru benzi, trotuare si piste si va intra in lucru la finalul anului 2017. Durata de executie nu o cunoastem inca si nici costul estimat. Si podul Tineretii va intra in reabilitare, stadiul este de intocmire a documentatiei pentru elaborarea de studiu de fezabilitate si proiect tehnic. Acesta se largeste de la doua la patru benzi de circulatie. Se vor amenaja trotuare si piste de biciclete„, a declarat Nicolae Robu.

Primarul a adaugat ca pistele pentru biciclete vor fi pe trotuare, in prelungirea celor existente, intrucat nu exista posibilitatea amenajarii lor pe carosabil.

Nicolae Robu a mai precizat ca lucrarile vor demara cu bani de la bugetul local, insa cu posibilitatea comutarii pe fonduri europene.

Totul se face cu bani de la bugetul local, dar noi nu asteptam sa se dea drumul la competitia de proiecte pe fonduri europene pentru ca ar insemna sa tinem orasul pe loc pana la a doua jumatate a lui 2017, poate chiar pana in 2018. Noi dam drumul la proiecte pe finantare locala cu comutarea finantarii pe finantari europene„, a mai precizat edilul.

CITESTE SI: Unul dintre podurile peste Bega intra in reabilitare in acest an, la Timisoara!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 7comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Daca-s toate in acelasi timp, rupem Sudul de Nord 🙂
  Sa vezi atunci blocaje in trafic pe cele 2-3 poduri acceptabile ramase in picioare.

 2. nu pot fi astia din primarie ata de tampiti incat sa inchida si podul de la Elba si cel dinspre gara in acelasi timp. sa nu mai zic de cel de pe Resitei/fabrica de tigarete – ala deja are 4 benzi, deci cred ca doar se cosmetizeaza. si sa inceapa munca in primavara, nu toamna – asa nu mai au probleme cu zapada si inghetul

  • Ba da. Daca la astea se mai adauga Pasajul Joul totul devine OK!

 3. Ati uitat sa mentionati sursa imaginii.

  • Cu scuzele de rigoare, a fost o scapare. Am facut precizarile cuvenite. O seara frumoasa!

 4. Sper sa treaca vaporasele pe sub poduri!!!

 5. Mai bine fac un pod in Ronat!