Noutati :

4 benzi de circulatie, parcari, piste de biciclete, extindere retea de troleibuz, dar si amenajarea a 2 sensuri giratorii. Strada din Timisoara care se va schimba cu 8 milioane de euro

2 ianuarie, 2020 - 10:52 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
9

TIMISOARA. Se cauta un constructor, la mai bine de 2 ani de cand a fost intocmit studiul de fezabilitate pentru schimbarea radicala a uneia dintre cele mai circulate strazi din Timisoara.

CITESTE SI: Ne inclinam si va multumim ca ati ales si in acest an opiniatimisoarei.ro. In 2019 am depasit cu 1 milion si jumatate de cititori urmatorul site de stiri clasat, tion.ro 

Procesul de modernizare prevede, pe langa extinderea carosabilului, refacerea trotuarelor, amenajarea de locuri de parcare si piste pentru biciclisti, dar si schimbarea utilitatilor in subteran si infiintarea a 2 sensuri giratorii.

Este vorba de strada Maresal Constantin Prezan, fosta Lidia, asa cum o stiu mai bine timisorenii, tronsonul dintre intersectia cu Calea Martirilor (la fosta Baricada) si sensul de la AEM, Piata Ghe. Domasneanu.

La finele lunii noiembrie, Primaria Timisoara lansa licitatia in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, „Modernizare si extindere la 4 benzi str. Maresal C-tin Prezan (Lidia) – Venus„.

Potrivit documentatiei, lucrarile vor cuprinde:
– extinderea la 4 benzi de circulatie, 2 pe sens, de la intersectia cu strada Calea Martirilor 1989 şi strada Venus până in sensul giratoriu P-ta Gheorghe Domasneanu
– reamenajarea geometriei intersectiei cu B-dul Sudului
– reamenajare geometriei intersectiei cu Calea Urseni si strada Venus
– amenajare trotuare, amenajare piste de biciclete, amenajare locuri de parcare, amenajare zone verzi
– extinderea retelei de troleibuz
– lucrări pentru siguranta circulatiei: (marcaje si indicatoare rutiere)
– retele edilitare: canalizare pluviala si menajera, retea de alimentare cu apa
– canal tehnic

Studiul de fezabilitate a fost finalizat inca din 2017, iar pana la Boboteaza sunt asteptate oferte pentru realizarea proiectului.

In zona ramificatiei spre Uzina de Apa de la Urseni, se va face un sens giratoriu nou, si se va mai face un giratoriu la intersectia Sudului cu Prezan, unde era acea casa, pe care am preluat-o si am demolat-o„, explica atunci primarul Nicolae Robu.

Lucrarea este estimata la 38.355.691 lei, adica putin peste 8 milioane de euro, bani asigurati de la bugetul local.

Santierul pentru reamenajarea strazii Maresal C-tin Prezan (fosta Lidia) ar trebui sa nu dureze mai mult de un an si 4 luni.

Firmele de constructii interesate isi pot depune ofertele pana in 26 ianuarie 2020, la orele 15.00.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 9comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. grigore alexandrescu?

  • Cauta pe goagle reabilitarea strazii Crigore Alexandrescu Timisoara si mai taceti dracu din gura de snobi care v-ati mutat in noraie veniti de te miri din ce fund de tara.

   • mai mars in mm ca de 10 ani de zile e o bataie de joc strada aia.

 2. Capete pătrate? Cum sa depui oferte dacă primăria nu lucrează ? Iar cei care trebuie sa studieze proiectul pentru ofertare trebuia sa nu petreacă Crăciun, An Nou etc ?
  Iar voi, presa, un copy-paste fără concluzii, mai bine rămîneți în concediu

  • Bah, cap patrat ce esti, tu de SEAP ai auzit???? Acolo se depun ofertele, nu la primar in brate, tantalaule.

 3. Cele 8 milioane vor fi disponibile inainte sau dupa ce se gasesc bani pentru platile restante la iluminatul stradal?

 4. Istețul Alexe, ce firma de constructii își tine oamenii de Crăciun sa facă oferte la asa un proiect?
  Pentru cultură ta generala depunerea se poate face si prin poștă sau la cam 12( care nu lucreaza).

 5. fantastic,
  mai trebuie o linie de metrou si canal de navigatie ( se decide eaL : Bega ,sau Timis ) !!!!

 6. Din câte îmi aduc aminte a mai fost reabilitată acum vreo 6 sau 7 ani total de la baricada până la Aem. Inclusiv canalizare și conducte. A durat cam 1 an de zile