Noutati :

300 de lei in plus la salariu pentru fiecare angajat din Primaria Timisoara

3 decembrie, 2018 - 03:47 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Nu mai putin de 300 de lei in plus vor primi angajatii din Primaria Timisoara, in fiecare luna, incepand cu 1 decembrie.

CITESTE SITimisoara in Game of Thrones Romania. O cladire simbol a orasului, inclusa in film. Video

Banii, conform legii, o ordonanta a Guvernului, trebuie platiti ca indemnizatie de hrana. Insa problema primariei este ca, in prezent, nu stie de unde sa faca rost de sumele necesare pentru a plati acesti bani.

„Sunt acum bonusuri care se dau in tot sectorul public. S-a aprobat ca toti bugetarii sa beneficieze de indemnizatie de hrana, de 300 de lei pe luna, de la 1 decembrie. Noi nu avem acesti bani prevazuti, nu avem de unde sa mai luam acum bani pentru a asigura un fond de plata imediat, pentru a asigura acele drepturi. Pe de alta parte, ele sunt drepturi, vor trebui platite, presupun in ianuarie, din banii de atunci. Nu avem bani acum, nu poti peste noapte sa aloci asa banii”, a spus primarul Nicolae Robu.

„Am formulat o adresa catre Primaria Timisoara si Consiliul Local, luand act de ce s-a intamplat la sedinta de data trecuta. In calitate de reprezentant al membrilor nostri de sindicat, sper sa nu fie probleme cu intarzierea salariilor. Ati pomenit previziunile care se fac pe proiectul de buget la inceputul anului. Noi consideram ca trebuie sa se aiba in vedere si norma de hrana, care este de aproximativ 316 lei, aferenta lunii decembrie, pe angajat”, a spus Tiberiu Negrei, liderul sindicatului salariatilor din Primaria Timisoara.

Potrivit sefului de sindicat, legea care instaureaza obligativitatea platii unei indemnizatii de hrana pentru personalul din administratia publica a aparut inca de acum un an. Insa, primarul Robu a fost anuntat abia saptamana trecuta. Iar acum cauta solutia pentru a gasi fondurile necesare acestor plati.

CITESTE SI: Cele mai frumoase sarbatori le are un locuitor din Timisoara. A bagat la Loto un bilet de 10 de lei si a castigat aproape 4 milioane de euro 

„Legea e lege si trebuie respectata. Eu am aflat saptamana trecuta ca exista o prevedere legala de data recenta si atunci vom vedea cum procedam. Am vorbit inainte de dezbatere si cu sefa Serviciului Resurse Umane. Dumneaei spune ca nu trebuie sa facem rectificare si ca oricum in ianuarie se fac platile pe decembrie. Urmeaza sa ne consultam daca e necesara o rectificare bugetara pe luna decembrie, chiar daca plata se face din bugetul de anul viitor”, a completat Robu.

Conform Legii nr.153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, „incepand cu 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acorda obligatoriu, lunar, indemnizatia de hrana reprezentand a 12-a parte din doua salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata, cu exceptia pesonalului Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justitiei – Administratia Serviciului de Protectie si Paza si Serviciu de Telecomunicatii Speciale, precum si a personalului politiei locale„.

Conform primarului, banii aferenti lunii decembrie urmeaza sa fie platiti angajatilor primariei in luna ianuarie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Se zice ca fiecare om are o cumpana a vietii. Azi am avut-o pe a mea. Venind dinspre iulius mall, in intersectie la cardinale ceva m-a stragulgerat. Era imens…nu imi venea a crede. Era falnic! Impunator! Oameni buni, era impozant! Un cacat de zici ca nu era de pe planeta asta!! Plin cu boabe de porumb! Am amutit…eram doar noi 2…eu si cacatul…m-am ciupit, era real…cacatul era acolo, eu langa el..nu-mi venea sa cred, eram in culmea fericirii…de vis!! un cacat doar pt mine!!