’30’. Fotografii document din 1989, in cladirea vechii Garnizoane. Sunt primele expozitii in viitorul Muzeu al Revolutie de la Timisoara. Foto

TIMISOARA. La trei decenii de la Revolutia Romana din 1989, cei care vor sa isi aminteasca de evenimentele de la Timisoara sau vor sa stie mai multe despre ce s-a intamplat in zilele acelui Decembrie, pot merge in cladirea fostei Garnizoane pentru a vedea o expozitie dedicata Revolutiei.

CITESTE SI: S-au adunat banii pentru monumentul Revolutiei, in campania de strangere de fonduri lansata cu doar o luna inainte de comemorarea a 30 de ani, la Timisoara. Noroc cu cateva donatii mai consistente

In cadrul expozitiei intitulate „30”, timisorenii pot vedea imagini surprinse in timpul Revolutiei din Decembrie 1989. In cadrul expozitie sunt prezentate patru proiecte ce au ca subiect ultimele zile ale epocii de aur si oamenii care au construit istoria acelor vremuri.

Un prim demers fotografic prezentat in cadrul proiectului „30” este dedicat in exclusivitate Timisoarei si zilelor in care orasul si oamenii sai au avut curajul sa lupte singuri împotriva regimului totalitar. Instantanee fotografice, dar si imagini filmate in acele zile tulburi, ajung (unele dintre ele in premiera) in fata privitorilor, semnate de Constantin Duma, Catalin Regea, Ioan Radu, Mircea Radu si Valentin Suta.

Proiectul „30” mai cuprinde si trei expozitii personale semnate de Dobrivoie Kerpenisan („Rebeli pentru o cauza. Eroii necunoscuti ai Revolutiei din Romania”), Andrei Pandele („Re:Vederea Revolutiei”) si Cornel Brad („Oameni.Putere.Romania.Revolutie”).

La vernisajul expozitiei din 16 decembrie, orele 18.00, va fi prezent si Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Expozitia din cladirea vechii Garnizoane este organizata de Directia Judeteana pentru Cultura Timis si Universitatea de Vest din Timisoara, cu sprijinul Goethe Institut Bucuresti si al Centrului Cultural German Timisoara.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.