Noutati :

Concesionarea a 8 ha catre ADP fara licitatie si 26.000 lei pentru Ziua Energiei! Proiecte controversate pe ordinea de zi a CLT

25 ianuarie, 2011 - 12:23 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

Consilierii locali se intrunesc in aceasta dupa amiaza sa dezbata mai multe proiecte de hotarare. Printre cele mai controversate sunt cele referitoare la amenajarea de parcari subterane in centrul orasului si  redeschiderea Parcului Copiilor la 1 iunie, dar si cel privitor la cheltuirea a 26.000 lei pentru o sarbatoare: Ziua Energiei.

Societatea „Administrarea Domeniului Public” (ADP) a cerut de la Consiliul Local Timisoara sa ii atribuie in concesiune, fara licitatie, mai multe hectare de teren din zona centrala a orasului, cu scopul de a se asocia cu firma americana Walco Monceau Group Inc. Americanii vor sa construiasca trei parcari subterane in urmatorii patru ani. Investitia s-ar face pe banii americanilor, 30 de milioane de euro, din care s-ar asigura peste 2.500 de locuri de parcare.

Al doilea proiect controversat initiat de consilierii Traian Stoia, Petru Ehegartner, Radu Toanca, Ovidiu Ciuhandu , Romanita Jumanca  si Mihai Ritivoiu, prevede ca Parcul Copiilor sa fie finalizat pana in 1 iunie 2011. “Se stabileste ca prioritate absoluta pentru Directia de Mediu punerea in executie a proiectului pentru PARCUL COPIILOR care va avea termen de dare in functiune data de 01.06.2011. Sumele necesare acestei investitii vor fi inserate obligatoriu in proiectul de buget pe anul 2011″, se arata in proiectul de hotarare.

Bani pentru organizarea zilei Energiei

In an de criza Primarie va cheltui 26.000 lei pentru o sarbatoare. Este vorba despre Ziua Energiei.
Executivul Primariei a pregatit un proiect de hotarare pentru alocarea unui buget de 26.000 lei pentru acest eveniment, banii urmand sa vina de la capitolul protectia Mediului.

Monumentele din Timisoara vor purta placute inscriptionate in engleza si romana

Un alt proiect care va intra in plen pe agenda consilierilor locali se refera la inscriprionarea monumentelor istorice si de interes turistic atat in limba romana, cat si in limba engleza. In Timisoara exista 118 monumente istorice, din care 90 de momente individuale, 22 de ansambluri si 6 situri.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Iara jaf pe banii nostri…da ce rahat fac de 26.000 de lei la ziua energiei????? facem camp de eoliene in piata operei sau ce cacat? pastele ma-mii lor de hoti…ce apropiati ai primariei trebe sa mai incaseze niste bani din buzunarul timisoreanului????