Noutati :

2020, un an important pentru noul Spital Municipal Timisoara. Cladire cu 7 etaje, heliport, parcare de 600 de locuri, in planurile de extindere

6 ianuarie, 2020 - 10:05 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
10

TIMISOARA. O cladire inalta de 7 etaje si alte 3 mai mici, cu suteo multime de saloane, zeci de cabinete medicale, si sute de locuri de parcare. Asa trebuie sa arate noul spital ce e planuit sa se construiasca la Clinicile Noi, in cadrul unui proiect de extindere cu 4 noi corpuri de cladire, in zona Marasti – Parcul Botanic, in etape.

Un prim pas a fost deja facut, astfel ca in prezent se lucreaza la Studiul de Fezabilitate ce va sta la baza construirii acest nou spital. Abia apoi, dupa ce SF-ul va fi aprobat, urmeaza sa fie intocmit proiectul tehnic, demarata licitatia si, in final, sa aiba loc executia lucrarii.

Asta insa inseamna ca cel mai devreme, abia anul viitor ar putea fi pusa piatra de temelie a noului ansamblu de cladiri.

Proiectul presupune ridicarea unui corp de cladire in regim de parter inalt – partial mezanin – 6E plus E7 retras + heliport. Acest imobil va contine spatii functionale pentru accesul principal in spital, serviciul de internare-externare, morga, vestiare pentru personal medical si studenti, serviciul ATI si centrul de transplant medular, blocul operator, serviciul de sterilizare centrala si spatii pentru activitati didactice, iar la ultimul nivel heliportul. Platforma de aterizare-decolare va fi patrata, cu latura de 20 de metri. De asemenea urmeaza sa fie realiza o parcare subterana cu doua niveluri, care va avea 598 de locuri, dar si pasajul subteran care va merge pe sub strada Gheorghe Dima catre pietonala Marasesti.

Potrivit planului, extinderea si modernizarea Spitalului Municipal urmeaza urmeaza sa aiba loc in mai multe etape, construirea acestei noi cladiri fiind doar una dintre el. In total, 4 noi corpuri ar urma sa se inalte in zona clinicilor noi. Este vorba despre un nou adapost pentru radiologie, un nou corp in regim subsol plus parter plus 3E, definit ca un corp cu functiuni complementare activitatii spitalicesti, dar si despre un imobil in regim parter inalt plus 2E plus E retras partial peste corpul principal existent in acest moment.

Detalii despre proiectul care ar putea schimba radical o buna parte din zona centrala a Timisoarei gasiti mai jos!

CITESTE SI: Cum va arata Spitalul Municipal Timisoara cu noi cladiri, heliport si parcare de 600 de locuri. Timisorenii, chemati sa-si spuna parerea despre noul PUZ ce prevede si 2 pasaje pe sub calea ferata, in zonaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 10comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Fanteziii…Spiralul municipal trebuia terminat in calea Torontalului..in loc sa bage bani sa termine acolo baga de 3 ori mai mult intr un proiect fantasmagoric,care mai ia si din parc..

 2. Iar ne fura astia banii cu studii pe studii

 3. Fantezii si cu maternitatea la fel , insa o problema foarte mare este si cu doctorii , nu avem doctori oameni buni !!

 4. Intreb si eu ca tot omu’, unde se vor construi toate astea? Cumva in Parcul Botanic, in care, conform legii nu se poate construi?

 5. Si apoi m-am trezit …. gata cu visul.

 6. Ce este rau sa se termine acela inceput in Torontalului . Nici nu este normal sa ai spital in centrul orasului . Oameni bolnavi au nevoie de liniste si de aer cat mai curat .

 7. Ce este rau sa se termine acela inceput in Torontalului . Nici nu este normal sa ai spital in centrul orasului . Oameni bolnavi au nevoie de liniste si de aer cat mai curat .

 8. Acesti politicieni care conduc destinele țării ne cred foarte prosti , nu sînt în stare de 30 de ani sa termine ceva început , acel spital de pe calea Torontalului , si vin cu tot felul de avioane , la pachet cu noi ,, studii ,, de fezabilitate , parerea mea este ca daca vor spitale noi , sa aduca si doctorii de undeva , ca aici în țară avem maxim 20 la sută din ei doctori adevărați , care empatizează cu bolnavul , ce produc acum ,, fabricile de diplome ,, în 95 la sută din ele este ,, varza ,, , doar denumirea o aude doctor , comportamentul, tot asa ,, varza ,, , mentalitatea aceea , ,, plicul ,, , nu se schimba decit in vreo 100 de ani , doctorii mai in virsta o transmit si celor tineri si asa se perpetuează un sistem păgubos pentru bolnav , care plătește de frica , si frica e indusă mai ales în spital , cînd se interneaza aude , lui ,, ala ,, ii dai atît , lui ,, celălalt ,, atît, pur si simplu este un sistem infect , de la doctor pînă la ultimul brancardier , femeie de serviciu , asistenta ( de pregătirea celor mai tinere nu mai fac vorbire ) , mizerie , murdărie , în 30 de ani nu au facut un spital nou , au tot reparat pe cele vechi , dar cum am spus si mai sus , pînă nu aduc si doctorii de undeva , doctori în adevăratul sens , degeaba , pot sa faca ,, n ,, spitale .

 9. Acest individ pe nume Robu, vremelnic primar al orasului, si-a propus cu tot dinadinsul sa devina si a treia oara primar.
  DECI:promite, face planuri , construieste cu creionul pe hartie dar NU face absolut nimic.Bla ba bla.
  In cazul de fata, propunerea este absolut idioata si ar presupune (noroc ca nu se va face nimic) distrugerea Parcului Botanic, si asa , minuscul si complet neingrijit.
  Ne-am saturat de tine, Robule!

 10. Salut
  Cladirea din Calea Torontalului , hehe poveste veche!
  Stiati ca o firma a facturat toate geamurile termopan, chipurile, le-a livrat, dar,in aceasi zi,
  hoti neidentificati le-au furat.
  Normal sa nu fie identificati, pentru ca, nu aveau ce fura !
  Din cate am mai aflat , cazul a rulat ceva vreme prin instante si probabil mai este !
  Asa ca , tu, cititorule , continua sa muncesti pe
  salariu minim , ca sa aiba mereu hotii ce fura !