Noutati :

200 de locuri, scena, cafenea si zona expozitionala la fostul Cinematograf Victoria din Timisoara

22 mai, 2019 - 02:33 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Inca unul dintre cinematografele preluate de municipalitatea din Timisoara de la Radef urmeaza sa fie reabilitat.

Reprezentantii Primariei Timisoara au primit proiectul de reamenajare a fostul cinematograf din zona Balcescu, iar alesii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea investitiei. Astfel, Cinema Victoria se va transforma intr-un spatiu cultural cu 200 de locuri, o scena extensibila, dar si un spatiu expozitional si o cafenea.

„Cinema Victoria are incepand de ieri indicatori tehnico-economici si documentatie de interventie aprobata de Consiliul Local. Noul spatiu cultural incearca sa obtina maximum dintr-o suprafata destul de redusa. Vom avea o sala de spectacole cu 200 de locuri pretabila atat pentru proiectii cinematografice, cat si pentru alte tipuri de evenimente (teatru, concert etc.). Scena este gandita ca extensibila, astfel ca pentru cinema ea va avea o suprafata de aprox. 40m2, iar pentru alte tipuri de spectacole – 80m2. O zona de culise este gandita in spatele scenei, iar spatiul va mai contine o zona expozitionala si o cafenea. Dotarile propuse sunt de ultima ora. Urmatoarea faza inseamna predarea proiectului tehnic si a detaliilor de executie, in aproximativ o luna, pentru a putea lansa licitatia de constructie”, a scris viceprimarul Timisoarei, Dan Diaconu, pe pagina sa de Facebook.

Valoarea totala a investitiei se ridica la peste 10,2 milioane de lei, din care aproape 4,7 milioane de lei vor fi folositi pentru constructii si montaj. Lucrarile sunt prevazute sa dureze 20 de luni, din care 8 luni sunt alocate realizarii de proiect si licitatie, iar 12 luni pentru executia lucrarilor.

Va reamintim, in urma cu aproximativ o saptamana, municipalitatea a prezentat si proiectul pentru viitorul Cinematograf Studio, care la randul lui va transformat intr-un spatiu cultural modern, ce va cuprinde doua sali de proiectie si cinema in aer liber.

CITESTE SI: Transformarea uimitoare a unuia dintre cinematografele din Timisoara. Doua sali de proiectie in loc de una si cinema in aer liber. Foto si video 

La sfarsitul anului 2017, Primaria Timisoara a recuperat cinematografele ce erau in administrarea Radef, iar administratia Robu a promis ca se va ocupa de refunctionalizarea acestora.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...