Noutati :

2.000 de elevi din Timisoara si din judet vor avea scoli complet renovate! Cand sunt gata?

2 octombrie, 2014 - 02:32 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Sapte scoli din judetul Timis vor fi renovate cu bani europeni, iar elevii vor invata in conditii mai bune. Urmeaza ca si alte unitati de invatamant din Timisoara si din judet sa primeasca sume mai mari de bani.

La Consiliul Judetean Timis au fost semnate contracte intre primarii si ADR Vest, pentru renovarea a sapte scoli. Este vorba de unitati de invatamant din Pesac, Mosnita Noua, Peciu Nou, Tomesti si Sannicolau Mare, iar lucrarile prevad extinderea scolilor, reabilitarea termica a acestora, dotarea sanitara si electrificarea acestora. Valoarea totala a contractelor depaseste 4,3 milioane de lei.

Peste 2.000 de copii vor invata in aceste scoli, dupa ce acestea vor fi renovate. Lucrarile sunt programate sa se incheie in decembrie 2015.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin a anuntat ca urmeaza ca si alte scoli sa primeasca bani prin ADR Vest, insa vor fi sume mai mari: campusul scolar de la Jimbolia (7 milioane de euro), Liceul ”N. Lenau” din Timisoara (1,5 milioane de euro), Liceul ”J. L. Calderon” din Timisoara (2,3 milioane de euro) si Liceul ”C.D. Loga” din Timisoara (1,6 milioane de lei).

Fondurile sunt nerambursabile, iar acest apel de proiecte a avut o realocare de fonduri nerambursabile de 17,8 milioane de euro pentru regiunea de vest si 172 milioane de euro la nivel national.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...