Noutati :

15 proiecte depuse pentru un sfert de milion de euro. Anuntul GAL Asociatia Timis Torontal Barzava

21 noiembrie, 2018 - 10:13 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ECONOMIC
0

Grupul de Acţiune Locală ”Asociaţia Timiş Torontal Bârzava” anunţă finalizarea celei de a doua sesiuni, vizând depunerea de proiecte în cadrul măsuri, 3/6A „Măsuri împotriva depopulării prin crearea de locuri de muncă prin sprijinirea activităților non agricole” măsură dedicată mediului privat.

Au fost depuse un total de 15 de proiecte, cu o valoare totală de 380.000 euro, din valoarea lansată pentru finanţare de 250.000 euro.

Specificitatea Măsurii 19 LEADER – este reprezentatată de abordarea „de jos în sus” – ceea ce reprezintă o modalitate ce permite Grupurilor de Acţiune Locală să îşi aleagă un grup coerent de măsuri adaptate priorităţilor identificate pe teritoriul său, măsuri transpuse în strategiile de dezvoltare locală, pentru a pune în valoare potenţialul endogen al teritoriului.

Beneficiari publici și privați își desfășoră activitatea în unitățile administrativ teritoriale din localităţile : Deta, Gătaia, Banloc, Birda Denta, Ghilad, Giera, Jamu Mare, Jebel, Liebling, Livezile, Moraviţa, Pădureni, Voiteg, din judeţul Timiş şi Berzovia, Forotic si Măureni, Doclin, din judeţul Caraş Severin.
Pe lângă parteneri publici amintiţi din asociaţie mai fac parte şi 29 de societăti comerciale, PFA, II şi 9 asociaţii non-guvernamentale.

Prin măsura 19 LEADER, Submăsura 19.2 – Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-20120 (P.N.D.R.) se realizează singurul parteneriat public-privat de succes din România, prin care un număr de 239 GAL-uri selectate, implementează propriile strategii de dezvoltare locală pe teritoriul României.

În judeţul Timiş îşi desfăşoară activitatea un număr de 7 Grupuri de Acţiune Locală selectate şi autorizate de către M.A.D.R.

G. A. L. “Asociaţia Тimis Torontal Barzava” a fost selectat şi autorizat prin Decizia nr. 005/ 23.08.2016 pentru a implementa propria Strategie de Dezvoltare Locală, cu finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (P.N.D.R.), măsura 19 LEADER, de catre Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale ( MADR) prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală (DGDR) – Autoritate de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală (AM- PNDR) pentru perioada de programare 2014 – 2020Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...