13 companii multinationale din Timisoara cauta sute de studenti pentru practica si angajare! Incepe Liga AC LABS 2013!

TIMISOARA. Sute de studenti sunt asteptati sa se inscrie la activitatile derulate de 13 companii timisorene care participa la proiectul Liga AC LABS pe parcursul semestrului II universitar. Aproape jumatate din participanti sunt angajati la finalul practicii.

Sansa mare pentru studentii Universitatii Politehnica Timisoara! Tinerii politehnisti din anii I, II si III, dar si cei din an terminal sau masterat sunt la mare cautare printre multinationalele cu sediul la Timisoara. Companiile cauta tineri dornici sa invete ultimele noutati software, pe care sa-i formeze si, la finalul unui stagiu de practica de un semestru universitar, sa-i angajeze in cadrul firmei.

Deschiderea programului Liga AC LABS va avea loc in 21 februarie. Studentii se pot inscrie in perioada 21 februarie-5 martie, iar selectarea participantilor are loc intre 6 si 15 martie. Asteptam peste 600 de studenti sa se inscrie. Avem 13 companii partenere, cu 19 laboratoare pregatite. Adica, din cei 600 de studenti, aproximativ 260 vor fi selectati. Aproximativ 47% dintre studentii care urmeaza practica in cadrul Liga AC LABS sunt angajati la finalul stagiului de pregatire la compania unde au urmat practica sau al alta companie”, explica Laura Mitricioiu-Buse, coordonatorul proiectului.

Studentii se pot inscrie la unul sau mai multe laboratoare din cadrul firmelor. Reprezentanti ai companiilor pregatesc teste pentru studentii inscrisi. In urma rezultatelor obtinute, companiile selecteaza participantii.

Timisoara este un pol tehnologic important motiv pentru care sunt multe companii interesate de acest proiect. Avantajul este reciproc, atat pentru studenti si universitate, cat si pentru firme”, explica Vasile Stoicu Tivadar, prodecanul Facultatii de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara.

Liga AC LABS a ajuns la editia cu numarul 4 in acest an. Studentii vor invata, in cadrul celor 19 laboratoare derulate pe parcursul semestrului II universitar, despre solutii software inovatoare in prevenirea fraudelor bancare, despre arhitectura, algoritm, testare si calibrare software, precum si despre serverele Windows si multe altele.

Inscrierile se pot face online, la adresa web labs.ligaac.ro, acolo unde se gasesc si detalii despre fiecare laborator.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.