10 tone de alimente retrase de pe rafturi. Fructe si legume mucegaite, carne expirata, produse tinute in caldura, gasite de inspectorii OPC in magazinele Mega Image din Timisoara si din judet. Foto

TIMISOARA. Un control al inspectorilor de la Protectia Consumatorului in magazinele din lantul Mega Image din toata tara s-a desfasurat timp de aproape o saptamana.

CITESTE SI: ‘Atacata’ simultan in 4 puncte. Mobilizare la poduri si podete pe Centura Sud la Timisoara. Foto 

N-au scapat de verificari nici unitatile din Timisoara si din judet, unde comisarii OPC au gasit mai multe probleme, intre care produse expirate sau tinute in caldura ori fara elemente de identificare, fructe si legume mucegaite.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a desfasurat, incepand cu data de 16.08.2023 si pana in prezent, o serie de actiuni de control in 500 de magazine apartinand lantului de supermarketuri MEGA IMAGE, la nivelul intregii tari.
Astfel in perioada 16.08-25.09.2023 comisarii CJPC Timis au verificat 27 de unitati.
Au fost aplicate urmatoarele sanctiuni:
-5 avertismente
-36 amenzi contraventionale in cuantum total de 133.000 lei

A fost dispusa masura complementara de oprire definitiva de la comercializare si retragerea de la consumul uman al produselor in cantitate de 10.197 kg

Abaterile cele mai des intalnite au fost conditiile de depozitare neconforme, legume/fructe depreciate, produse cu modificari organoleptice, produse fara elemente de identificare/caracterizare necesare stabilirii conformitatii acestora„, transmite Mihai Alin Gubandru, Comisar sef CRPC Regiunea Vest.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. hai sa le inchidem si 6 luni maganizele/restaurantele cu mancare expirata si mizerie…de batut joc stiu sasi bata…preturi mai mari ca in alte tari

  2. E legea proasta si tocmai ANPC ar trebui sa propună și sa o schimbe, in sensul de a amenda procent din cifra de afaceri. Au acordat 36 de amenzi in valoare totala de 133 mii lei, adică cca 3700 lei / amenda. ADICĂ FIX PIX !!! Voi chiar nu realizați ca aceste amenzi au valori RIDICOLE ?????

  3. Nici nu e de mirare! Cand intri intr-un Mega Image este aproape gol! Ma si mir cum de nu au dat faliment!

  4. Peste tot este la fel. Produse care ar trebui retrase, stau pe rafturi pana din lipsa de altele sunt cumparate de nevoie. In țari, acestea sunt scoase de la comercializare. In colonii, nu.