Zilele Anti-Mobbing la Timisoara: conferinte si workshop-uri despre umilirea la locul de munca


TIMISOARA. Doua zile de seminarii si ateliere de lucru despre hartuirea la locul de munca! Psihologi si sociologi din Italia si Romania discuta despre o noua forma de umilire a angajatilor si lanseaza Centrul Anti-Mobbing de la Timisoara.

Timp de doua zile, 28-29 mai, la Timisoara au loc mai multe conferinte si workshop-uri de formare in domeniul egalitatii de sanse si al discriminarii la locul de munca.

Centrul Anti-Mobbing va fi lansat la Timisoara marti, 29 mai. El face parte dintr-un proiect finantat prin fonduri europene. Proiectul prevede si formarea femeilor pentru egalitate pe piata muncii, cateva sute de persoane urmand a fi instruite in cadrul unor cursuri de formare pentru a avansa in cariera, a-si deschide o afacere si a-si dezvolta competentele pentru un randament mai bun pe piata muncii.

Vasile Moldovan, director executiv al Asociatiei pentru Promovarea Femeii din Romania, a explicat care sunt pasii de urmat in cazul unei interventii anti-mobbing: asistenta sociala, consiliere psihologica, psihoterapie individuala, consultanta privind profilul locului de munca, evaluare, grupuri de suport etc.

In cele doua zile de evenimente vor fi puse in discutie teme precum egalitatea de sanse si de gen pe piata muncii, discriminarea si hartuirea psihologica la locul de munca (mobbing), stereotipurile de gen – psihologie sociala si viata cotidiana”, a precizat Vasile Moldovan.

Specialistii au definit mobbingul astfel: mobbing = o forma de hartuire psihologica sistematica la locul de munca, ce dureaza mai mult de sase luni, dar, de asemenea, mobbing = situatiile in care un salariat este atacat si stigmatizat de colegi sau superiori prin zvonuri, intimidare, umilire, discreditare si izolare.

Printre invitatii care iau cuvantul in cadrul „Zilelor Anti-Mobbing” se numara prof. dr. Antonio Lo Iacono, psiholog italian, presedintele Societatii Italiene de Psihologie. La evenimentul de la Timisoara, dr. Lo Iacono prezinta cele mai noi studii si metode de investigare a fenomenului de mobbing.

Zilele Anti-Mobbind sunt organizate de Asociatia COLFASA, in parteneriat cu Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania, Asociatia Catalactica, Asociatia Agora, Asociatia Pro Vocatie, PRODEST si A.Vo.G.

FOTO: Virgil Simonescu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.