Noutati :

Vaporasele de la Timisoara, preluate de RATT. Cand porneste, in sfarsit, transportul in comun pe Bega?

29 iulie, 2016 - 07:46 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Consiliul Local are de vineri o grija in minus, iar RATT una in plus, dupa votul dat in sedinta de plen. Consilierii au decis ca sa treaca vaporasele din administrarea Primariei, in cea a Regiei Autonome de Transport.

vaporase-parcate

RATT-ul se va ingriji de acum inainte de cele sapte vaporase care vor circula pe Bega. Contractul prin care vaporetele au fost date in administrarea Regiei de Transport va fi valabil pentru urmatorii cinci ani. In tot acest timp RATT va trebui sa asigure, pe propria cheltuiala, reparatiile la vaporete, paza acestora si sa anunte Primaria in cazul in care vor exista cereri pentru inchirierea vaporaselor.

CITESTE SI: Pornesc pe Bega! Timisoreni, poftiti la prima plimbare cu vaporasele! Unde va imbarcati?

Odata cu preluarea celor sapte vaporete, tot RATT-ul are obligatia de a obtine toate avizele necesare pentru ca activitatea sa se desfasoare in conditii impecabile.

Regia Autonoma trebuie, de fapt, sa mai obtina aprobari de la Autoritatea Navala pentru a se putea incepe transportul in comun pe Bega.

Asadar, cel mai probabil, este de asteptat sa mai treaca saptamani bune, poate chiar luni, pana cand vom lua vaporasul, in locul tramvaiului sau troleibuzului. Cu alte cuvinte, in cel mai bun caz, cursele regulate de calatori ar putea porni pe canal in toamna.

In acest rastimp, ambarcatiunile vor sta ancorate la podul de la Mihai Viteazu si la cel de la Autogara din Iosefin, iar reprezentantii regiei se vor ruga sa nu se degradeze.

Cand se va da verde la transportul in comun pe Bega, n schimbul unei curse cu vaporasul, indiferent pe ce distanta, timisorenii vor plati un leu.

CITESTE SI: Vaporasele din Timisoara nu au inca un program, dar continua sa transporte pasageri!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Important este ca s-au dat bani….

  2. Cel mai probabil in Decembrie, 2-3 zile, apoi inghetul pina prin Mai 2017. O afacere mortala, EURO ce stau pe apa sim…begai.

  3. 1. Are conducerea RATT „o viziune de viitor” sau se metge pe sistemul „om trai si om vedea”? Ptca din (aproape) tot ce se face la RATT transpira ideea „invatarii (lente) pe parcurs” .