Trecute demult de a doua tinerete, 4 cupluri de timisoreni demonstreaza ca dragostea poate fi vesnica

Ii uneste cate o impresionanta poveste de dragoste, in care isi fac loc cel putin un copil si foarte multa iubire. Sunt  povesti de dragoste eterne, un exemplu pentru generatii  intregi.  Iata patru „retete” diferite pentru  o casnicie perfecta.

Familia Pelim

Familia Pelim

O dragoste la prima vedere

Prima poveste incepe cand viata si-a aratat adevarata frumusete pentru Rodica si Petre Stefan.  El avea 35 de ani, iar ea 30. S-au intalnit, deci, destul de tarziu, dupa ce fiecare si-a trait

Rodica si Petru Stefan

Rodica si Petru Stefan

tineretea. Frumusetea si intriga povestii lor de iubire sta in casatoria ce a venit firesc dupa numai trei luni de cand s-au cunoscut. Petre vorbeste cu mandrie in glas despre sotia lui de care spune ca s-a indragostit la prima vedere.  Au 33 ani de casnicie si o fiica absolventa a Conservatorului, Ramona, minunea familiei.  Secretul unei convietuiri  in iubire de peste 3 decenii sta, potrivit familiei Stefan,  in primul rand, in respectul fata de persoana aleasa  „pana ce moartea ne va desparti”. Este ingredientul principal, urmat de iubire si intelegere. Stefan Petre mai adauga: „Gelozia este o boala de care trebuie sa fugiti. Nimeni nu se poate vindeca de gelozie. Daca iubesti nu cauti niciodata defectele persoanei de langa tine. Ai incredere in ea pentru tot restul vietii

Prima data si-a cunoscut socrul, apoi nevasta

Georgeta si Radu Sfarlea

Georgeta si Radu Sfarlea

Lucra la CFR cand un domn ratacit si-a pierdut bagajul. Om cu buna credinta, Radu Sfarlea a avut inspiratia sa faca un gest de omenie prin care a fost rasplatit mai apoi cu zeci de ani de casnicie. A inapoiat bagajul gasit si a acceptat o invitatie la cafea ca multumire pentru gestul facut. A ajuns in casa femeii care urma sa ii devina sotie, prin tatal ei, cel care a ratacit bagajul. Pe aceasta cale a destinului a inceput povestea de iubire care s-a consolidat dupa un an si jumatate cu o nunta. Radu Sfarlea  spune, romantic, ca minunea dragostei lor a fost pornirea pe acelasi drum, cu buzunarele goale si mainile impreunate. O imagine frumoasa daca tinem cont ca cei doi si-au cladit un trai decent si au adus pe lume un copil care, cand a crescut mare, s-a facut medic. Cu multa convingere si forta in privire, Radu Sfarlea spune ca fidelitatea este importanta si ca daca de acasa primesti totul, nu vei cauta altceva in alta parte. Un sfat pentru tinerii care cel putin si-ar dori sa le urmeze exemplul este indemnul  catre o buna si amanuntita cunoastere,  ar fi de preferat ca iubitii sa tinda spre aceleasi teluri si sa aiba aceleasi idealuri.

Un fost prieten a dus la un actual sot

Lia si Mihail Punga formeaza un cuplu de 42 ani. Conjunctura a facut ca Lia sa isi cunoasca sotul prin intermediul unui iubit de la vremea aceea. Cei doi barbati au calatorit in acelasi compartiment de tren pana la frumoasa tanara care ii astepta pe peron. Venindu-i in intampinare iubitului ei, acesta i-a facut cunostinta cu Mihail, cel care urma sa ii devina sot. Dupa lungi saptamani de „facut curte”, Lia a acceptat o intalnire cu Mihail dupa care „i s-au aprins calcaiele”. Fiind o femeie corecta,

Lia si Mihai Punga

Lia si Mihai Punga

a incheiat relatia cu cel cu care isi facuse planuri serioase si a pornit o frumoasa poveste de dragoste, dragoste care a devenit pe parcursul anilor din ce in ce mai accentuata. Lia si-a dus iubitul acasa, la parintii care aveau o singura dorinta: ca Lia sa isi termine studiile (era studenta in anul II). La sfarsitul facultatii, povestea lor a prins contur printr-o fastuoasa nunta. A avut 21 domnisoare de onoare si multa eleganta in vara anului 69. Dupa trei ani a aparut primul copil, o fetita care a adus inca un motiv de fericire in familie. Ca orice mama, vorbeste cu multa pasiune despre papusa familiei si despre nepotelul ei.

Lector la o facultate de limbi moderne, fiica Liei are o relatie excelenta cu parintii sai. Mama ii este cea mai buna prietena iar tatal cel mai bun sfatuitor. Intr-un cadru elegant pana si acasa, Lia vorbeste cu finete si mult sentimentalism despre viata ei alaturi de sot. La bine si la greu, cei doi s-au spijinit reciproc, s-au sustinut si s-au iubit constant timp de 42 ani. in ochii femeii se vad umbre cand vorbeste de greutati, iar fata i se lumineaza cand in decor, apare sotul ei. Totul se reduce la iubire si respect unde se mai pune sentimenul minor si firesc, dupa cum spune Lia, al geloziei. „Un gram de gelozie exista, nu poti ramane indiferent”.  Sfatul cuplului pentru cei care vor sa le fie urmasi este sa puna pasiune in tot ceea ce fac impreuna. „De 42 de ani sarbatorim fiecare zi de nastere printr-o masa festiva unde ne adunam prietenii, gatesc si ne facem cadouri”, spune cu bucurie, Lia Punga.

Viata de zi cu zi nu este ca si cea descrisa in romane

Doina si Eladie Pelim

Doina si Eladie Pelim

Asa ne intampina familia Pelim, cu bucurie pe chipuri si o casa care abunda in veselie si zambete. Doina, sotia, il urmareste cu interes pe sotul ei care povesteste cum s-au cunoscut. Asteapta cu nerabdare sa intre in discutie pentru ca si in acest caz, orice lucru se face impreuna. Povestesc cu pasiune despre vremurile in care s-au cunoscut printr-o simpla si sincera poveste de dragoste care a ramas asa de 46 ani. Cu un aer care emana sanatate si o promisiune facuta sotiei cum ca o va iubi un secol, Eladie Pelim relateaza intamplari grele prin care au trecut, toate spuse pe un ton firesc. „Asa e viata de zi cu zi”. Au doi baieti care le aduc numai satisfactii. Unul plecat in Olanda, celalat la doua strazi de casa parinteasca si o nepotica care le face batranetea frumoasa. Reteta fericirii si longevitatii lor este spusa raspicat: „Toleranta”. Sotia Doina spune „Suntem diferiti. Daca am fi la fel am fi ca doua pietre plane care se ciocnesc una de alta. Asa ne intersectam una cu alta si trecem una pe langa alta fara sa ne ciocnim

In linii mari, reteta unei iubiri care sa treaca prin decenii este data de ingrediente precum respectul, iubirea, toleranta si comunicarea. Patru povesti de dragoste care ascund intamplari fascinante si multe greutati peste care au trecut tinandu-se de mana.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.