Noutati :

Soferi, se deschide azi traficul la Michelangelo! Cum se va circula prin intersectie! Ce se intampla cu troleibuzele 15 si 16?

12 decembrie, 2013 - 10:49 AM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

UPDATE: Iata imagini VIDEO cu intreg traseul de la Michelangelo!

Video-ul nu poate fi incarcat.

TIMISOARA. Mult asteptata zi in care se va redeschide partial circulatia rutiera prin santierul de la Michelangelo a venit. Dupa cum a anuntat in premiera opiniatimisoarei.ro, de azi, soferii vor putea trece pe pod si mai apoi pe o portiune din pasajul aflat in lucru. Se redeschide traficul si pe Aleea Ripensia.

Important: Pietonii nu au voie sa treaca prin zona! Masura a fost luata exclusiv pentru masini

La orele pranzului, primarul Nicolae Robu va merge in intersectie pentru a marca momentul care a fost amanat de mai multe ori. In primele zile de la redeschiderea circulatiei, la Michelangelo vor sta politisti pentru a-i indruma pe soferi.

Primarul Nicolae Robu explica felul in care se va circula prin amenajarea temporara de la Michelangelo

Daca venim dinspre centru spre Spitalul Judetean, de la nord la sud, se trece podul, apoi se face dreapta, apoi se traverseaza subpasajul, pe o ruta provizorie, apoi se face stanga, pana la intersectia cu strada Cluj si apoi se merge pe strada Cluj.   Daca se vrea sa se mearga de la sud la nord, se vine pe Aleea Ripensia, la intrarea in fostul giratoriu se face stanga si apoi pe acelasi traseu, pe o alta banda, se face dreapta, inca o data dreapta, apoi putin stanga si se traverseaza podul. Am facut o portiune din strada Socrate cu dublu sens, sa poata circula si ei pe acolo„, a declarat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Pregatirile sunt in toi pentru deschiderea partiala a traficului auto la Michelangelo. Cum se va circula prin intersectie! FOTO

Proiectul Michelangelo a avansat foarte bine si, la ora actuala, o foarte mare parte din ceea ce inseamna el, ma refer la lucrarile de la retelele de utilitati, canalizare, apa calda, apa rece, termoficare, retele pluviale, alimentarea cu energie electrica, cabluri de telefonie, fibra optica, diverse retele de date, iluminat, totul este la ora actuala refacut si in foarte mare masura chiar sapaturile care s-au efectuat, uneori pana la 10 m adancime, nu se mai vad, pamantul dislocat fiind repus la loc, peste noile retele„, a declarat Nicolae Robu astazi.

De asemenea, a fost reabilitat podul, lucrare deosebit de complexa. Mai intai a trebuit sa fie spart asfaltul, o parte din beton, apoi cele 3 componente ale podului, mijlocul si cele 2 parti laterale au fost ridicate la o anumita inaltime, s-au facut inspectiile de rigoare, s-au reabilitat anumite piese metalice si, in final, totul s-a pus la loc, s-a returnat beton si podul este, la ora actuala, circulabil. In ceea ce priveste subpasajul propriu-zis, structura de rezistenta este in buna masura realizata, mai precis peretii verticali sunt realizati suta la suta, pana la inaltimea de 17,5 metri, cum prevede proiectul, iar planseul constand in grinzi solidarizate prin betonare este si el realizat in proportie de circa 70-75%„, a adaugat primarul Timisoarei..

„Dat fiind faptul ca lucrul la retelele de utilitati a decurs intr-un ritm foarte alert, atingandu-se acum stadii care era de asteptat sa fie atinse abia in primavara, am putut face o amenajare a zonei, care sa ne permita redeschiderea circulatiei pe un traseu provizoriu pe axa Sud-Nord in ambele sensuri„, a spus Robu.

FOTO: Zoltan Pazmany

Ce se intampla cu traseele RATT?

Troleibuzele 15 si 16 care mergeau in mod obisnuit prin intersectia de la Michelangelo, legand centrul orasului de cartierele Soarelui si Girocului nu vor reveni la vechile trasee.  Acestea vor continua sa circule pe rutele deviate, pana la finalizarea lucrarilor.
Ce mai e de facut la Michelangelo?

Acum in timpul iernii se vor mai aduce grinzi si se mai inchid anumite zone unde sunt camine de acces la utilitati. Este posibil, daca nu va fi inghetul foarte mare, sa se inceapa sa se disloce pamant, in subpasajul propriu-zis, din partea dintre peretii de rezistenta ai subpasajului. Deja ni s-au rambursat aproape 18 milioane de lei, ca dovada ca lucrurile au mers bine, au mers corect si cererile de rambursare au fost aprobate. Ne-au intrat banii in cont. Autoritatea de management este Ministerul Dezvoltarii Regionale„, a spus Robu.

Nicolae Robu si-a exprimat speranta ca lucrarile la Michelangelo se vor incheia la timp.

Sunt lucrari de finisaj, nu pot sa angajez alt termen decat cel contractual. E normal ca dupa un an si 4 luni sa fie finalizat proiectul.  Va mai fi nevoie la un moment dat de inchiderea circulatiei, atunci cand lucrarile vor fi aproape de finalizare, cand partea pe care o traversam acum va trebui finalizata. Va fi o inchidere scurta, va mai trebui sa oprim cateva ore pentru a se mai betona din cand in cand, dar astea sunt lucruri peste care vom trece foarte usor. Greul a trecut„, a declarat edilul.

Valoarea totala a proiectului de la Michelangelo este de 69 de milioane, cu tot cu TVA.

UPDATE: Primele masini au putut traversa podul Michelangelo si intersectia la ora 12.00. Nicolae Robu, la volan, a testat primul traseul prin santier!

 
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...