Noutati :

Rusia efectueaza exercitii militare in Transnistria! Cat de grava este situatia?

21 martie, 2014 - 07:28 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Trupe ruse au efectuat exercitii militare in Transnistria, regiune separatista prorusa din estul Republicii Moldova, conform declaratiilor unui purtator de cuvant al armatei ruse. Teoretic, aceste aplicatii militare au avut scopul de a pregati trupele pentru un eventual atac inamic.

In scenariul elaborat pentru aceste exercitii, „una dintre principalele sarcini ale soldatilor pentru mentinerea pacii a fost asigurarea apararii civililor care traiesc in zonele de lupta”, a explicat  purtatorul de cuvant al districtului militar Vest, colonelul Oleg Kotsetkovcitat , conform hotnews.ro

Aceste exercitii au fost efectuate in conditiile in care presedintele moldovean Nicolae Timofti si-a exprimat marti ingrijorarea legata de repetarea scenariului din Crimeea in tara sa si a anuntat ca purtatorul de cuvant al parlamentului din Transnistria a solicitat Moscovei alipirea regiunii de Rusia.

Regiunea Transnistria a adoptat o politica secesionista, cu sustinerea Moscovei, si si-a proclamat independenta la capatul unui razboi din 1992, dar independenta sa nu a fost recunoscuta de nicio tara.

Rusia mentine de atunci soldati in regiune, in ciuda unui angajament de a-i retrage, asumat in 1999.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor