Grecia, prima tara cu o populatie majoritar ortodoxa care a legalizat casatoriile gay. Aceste familii vor putea adopta copii

Grecia a devenit prima tara cu o populatie majoritar ortodoxa care a legalizat casatoria intre persoane de același sex. Dupa votul de joi din parlamentul de la Atena, cuplurile de același sex vor avea, legal, dreptul sa adopte copii.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat ca noua lege va „elimina cu indrazneala o inegalitate grava”. Dar legislatia a divizat tara, o rezistenta acerba fiind condusa de puternica Biserica Ortodoxa Greaca.

Dintre cei 254 de deputati, 176 au votat in favoarea legii, 76 impotriva si doi s-au abtinut, la capatul a doua zile de dezbateri uneori aprinse.
La anuntarea rezultatului, zeci de persoane care fluturau steaguri curcubeu si-au exprimat bucuria in fata parlamentului din centrul Atenei.

Grecia devine prima tara din sud-estul Europei care adopta o astfel de lege.

Votul a fost salutat ca fiind istoric de catre organizatiile LGBTQ din Grecia.

Astfel, 17 dintre cei 27 de membri ai Uniunii Europene au legalizat deja casatoriile intre persoane de același sex. Acest lucru este permis in 37 de tari din intreaga lume.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Felicitări!

  2. USR a preluat puterea in Grecia. Fritz e invidiois ca aia isi pot trage loopa in loopa, legal!

  3. Nu stiu sarmanii ce-i asteapta,al3lea nuclear va fi ingaduit de Tata,tocmai din pricina acestui pacat raspandit si propagat in randul pruncilor,va arde pamantul ca o torta.

  4. Asta e. Curând se va schimba și Biblia. În loc de Adam și Eva,intra Adam și Ion.