Noutati :

RAZBOI in Orientul Mijlociu! Peste 80 de morti si 600 de raniti. Netanyahu: Nu incetam focul!

10 iulie, 2014 - 09:00 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Cel putin cinci explozii violente au zguduit Ierusalimul, joi seara, iar autoritatile au declansat sirenele de alarma. O casa din apropiere de sediul Consiliului Regional din Sha’ar HaNegev a fost lovita de una dintre rachetele lansate, asta in vreme ce rachetele israelinilor au lovit doi teroristi ai Hamas in nordul Fasiei Gaza.

In vreme ce in teritoriu sunt emise alerte de cod rosu, ca urmare a numeroaselor atacuri venite din Fasia Gaza, la nivelul inalt oficialii israelieni incearca sa gaseasca solutii, fara a face totusi pasi inapoi in fata islamistilor extremisti.

Nu putem vorbi despre o incetare a focului acum. Nu este inclusa (o incetare a focului in fata Hamas – n.red.) pe ordinea de zi. Presedintele francez Francois Hollande mi-a spus ca am dreptate si chiar a transmis o nota prin care a condamnat atacurile cu rachete„, a declarat premierul Benjamin Netanyahu, joi, in cadrul Comitetului de Afaceri Externe si Aparare.

Un bilant dat publicitatii joi arata ca numarul palestinienilor ucisi in bombardamentele lansate de Israel a ajuns la 82, dintre care 20 sunt copii, iar cel al ranitilor ar fi de circa 600.

De la inceputul saptamanii, Israelul a lansat lansat peste 450 de tone de explozobil in Fasia Gaza, provincie puternic populata si controlata de islamistii extremisti ai Hamas, in cadrul operatiunii „Protective Edge”.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor