Noutati :

Primarul Robu ii cheama la raport pe sefii de la Asociatia Timisoara Capitala Culturala. De ce e suparat edilul?

30 mai, 2017 - 10:32 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Mai multe proiecte au fost puse deja in aplicare pentru Capitala Culturala a Europei din 2021, toate cu bani dati in mare parte de Primarie. Acum a venit si momentul unei verificari.

CITESTE SIImpact devastator pe o sosea din vestul tarii. Un tanar fotbalist a murit pe loc 

Primarul Nicolae Robu vrea sa stie cum au fost cheltuiti pana acum banii primiti de Asociatia Timisoara Capitala Culturala si spune ca va cere un raport detaliat in acest sens. Edilul a explicat si de ce a luat aceasta decizie.

Pentru ca lumea se intreaba ce sa intamplat cu atatia bani care s-au dat. S-au intamplat lucruri bune, sa fie limpede, dar transparenta trebuie dovedita de toata lumea care beneficiaza de bani publici… Eu voi da un template pentru intocmirea raportului care trebuie sa fie unul mai analitic, sa fie transparent. Degeaba ma intreaba pe mine unii altii diverse, ca eu nu m-am amestecat in detalii, desi sunt in Consiliul Director al Asociatiei, dar astea sunt dat care trebuie sa fie prezentate public. Nu sunt de rau, dar e necesara transparenta. O sa solicit un raport printr-o adresa oficiala„, a declarat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SICopil de doi ani la spital la Timisoara, dupa ce a fost atacat de un caine! In ce stare este? 

Edilul a recunoscut ca este suparat pe cei care conduc Asociatia Timisoara, Capitala Culturala si a dezvaluit si motivul.

M-a deranjat ca s-a spus nu s-a dat aproape niciun ban in acest an, dar noi abia acum doua saptamani am primit documentele pe baza carora am putut la proxima sedinta sa si aprobam banii. Acum mai vii cu reprosuri si lamentari ca de vina e primaria ca nu da bani? Eu nu stiu date concrete prezentate. Prezinta trunchiat, asta reprosez. Am vazut-o si eu pe doamna Neumann in diverse locuri publice, nu vorbeste deloc despre institutia care are principala responsabilitate, ca si cum nici nu am exista. Nu inteleg de ce, nu fac acuze, dar vreau sa duc totul in normalitate„, a declarat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SIO strada importanta din Timisoara intra in modernizare si va fi mai lata! Unde vor fi amenajate 2 sensuri giratorii? 

Intre timp, in ultima sedinta, consilierii au aprobat programul cultural prioritar, Timisoara Capitala Europeana a Culturii 2021, dar si suma ce va fi alocata Asociatiei pentru anul 2017. Este vorba de 4.140.000 lei, suma ce va fi virata integral in conturile asociatiei in zilele care urmeaza.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

Pareri

  1. Acest primar este liberalul cel mai comunist din cati cunosc. Amintiti-va de campania condusa in presa impotriva directorului RATT pana la un moment dat, moment care a coincis cu aprobarea constructiei pe terenul RATT a unui ansamblu rezidential, cica pt angajati. A nu se intelege ca am vreo minima simpatie pt acel directoras.
    E o reteta veche, de sorginte comunista. Ce faci cand o persoana aflata intr-o oarecare relatie de subordonare nu-ti canta in struna? Pai il ameninti cu controale sau il denigrezi in presa. E asa simplu.
    Ar fi minunat ca un intelectual, asa cum se prezinta acest domn, acoperindu-se cu tone de diplome, sa aiba o mai mare aplecare spre cultura, tinand cont de 2021, proiect in jurul caruia ar trebui sa graviteze toate celelalte. Cand va posta pe FB la fel de des despre Timisoara Capitala Culturala ca despre echipa de fotbal care se zbate in subsolul clasamentului, voi crede ca a inteles ceva.