Noutati :

Primarul Ciuhandu si secretarul Cojocari, reclamati la Parchet in dosarul parcarilor subterane din Timisoara

8 februarie, 2011 - 01:50 PM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

Aprig dezbatut in ultimele zile, subiectul parcarilor subterane pe care o firma americana s-a oferit sa le construiasca in centrul orasului, in asociere cu Administratia Domeniului Public, a ajuns si pe masa de lucru a procurorilor.

Grupul de Initiativa in Promovarea Opiniei Publice – GIPRO a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara asupra misterului ce planeaza in jurul acestei afaceri de peste 30 milioane de euro, solicitand procurorilor sa intre pe firul intereselor ce se ascund in spatele asocierii Consiliului Local cu firma americana Walco Monceau Group Inc, in conditiile in care exista o unanimitate suspecta in acceptarea si votarea acestui proiect.

„Formulez prezenta plangere penala impotriva primarului Municipiului Timisoara, Gheorghe Ciuhandu, secretarului general al primariei Municipiului Timisoara, Ioan Cojocari, si a consilierilor din cadrul Consiliului local Timisoara pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice si abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi, fapte prevazute de art. 246 si 247 Cod Penal”, se precizeaza in plangerea penala nr. 1068/P/2011, inregistrata la Parchetul local in data de 1 februarie.

„In data de 25 ianuarie, in timpul sedintei de Consiliu Local, primarul municipiului Timisoara, Gheorghe Ciuhandu, a cerut consilierilor locali sa respinga solicitarea de organizare a unei dezbateri publice pentru discutarea proiectului cu parcarile, desi a primit un numar de 4 solicitari in acest sens, pretextand ca se incearca blocarea proiectului de HCL”, ne-a declarat presedintele GIPRO, Adrian Stoica, precizand ca prin acest refuz s-a incalcat articolul 6 din Legea 52/2003.

De cealalta parte, presedintele sedintei de Consiliu Local din data de 25 ianuarie, Petru Ehegartner, liderul PNL Timisoara, spune ca ancheta procurorilor nu va descoperi nimic ilegal, intrucat la data respectiva s-a votat doar concesionarea a opt hectare de teren din Timisoara catre ADP.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nu pot sa inteleg de ce sare apa din piua cu acest subiect…Se stie ca zona Torontal a fost un teren mlastinos,dealtfel aproape jumatate din urbea noastra…Poate s-a uitat ca in anii 1980 pe vremea cind era pasajul de la Opera la o ploaie torentiala NU se putea intra in pasaj…ca dealtfel si izolatele cazuri de la MALL la citeva ploi torentiale anul trecut sau acum 2 ani…daca se va ajunge la aceste parcari subterane intrebarea este CUM vor pluti masinile parcate acolo….Deja se observa o dorinta puternica de a se dovedi faptul ca PASTORII primariei sint vinovati…EHEEI o sa mai curga destula apa pe la Beghei pina se va dovedi acest lucru….