Noutati :

Planuri de investitii pentru Spitalul Judetean Timisoara in 2013: o noua Maternitate si un Centru Oncologic

4 ianuarie, 2013 - 10:10 AM
Autor: Marcela Sferlea      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Tintele pentru Spitalul Judetean din Timisoara in anul 2013 sunt finalizarea celor trei lucrari incepute in anul precedent: termoizolarea unitatii sanitare, extinderea Casei Austria si realizarea centrului oncologic. Acestea nu sunt insa singurele de pe lista de investitii ale managerului institutiei.

Pe langa terminarea lucrarilor demarate in 2012, Ciprian Bogdan, managerul Spitalului Judetean Timisoara, cea mai mare unitate spitaliceasca din vestul Romaniei, sustine ca in 2013 trebuie sa se termine proiectarea pentru o noua maternitate. Maternitatea Bega functioneaza intr-o cladire foarte veche, iar studiile arata ca este mai avantajoasa construirea unei noi institutii sanitare decat reabilitarea celei vechi.

„Maternitatea are doar deocamdata un studiu de prefezabilitate facut de Consiliul Judetean Timis. Constructia se va face in zona Spitalului Judetean, intre Casa Austria, Ortopedie si blocurile de rezidenti”, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro Ciprian Bogdan, managerul institutiei.

In ceea ce priveste banii pentru realizarea unitatii sanitare, managerul ia in calcul doua posibilitati.

„O varianta de la Guvern si una cu bani de la UE. Din 2014 se deschide o noua axa de finantare la UE pentru infrastructura in sanatate, vrem sa aplicam acolo”, a mai precizat Ciprian Bogdan. O alta prioritate pentru anul 2013 o reprezinta reparatiile la saloane.

„Din punctul meu de vedere ar trebui sa o luam de la etajul 9 in jos”, a concluzionat Ciprian Bogdan.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...