Operatii complicate pe inima, realizate de chirurgii timisoreni prin tehnica mininvaziva, cu ajutorul camerei video! VEZI VIDEO!

TIMISOARA. 6 pacienti (3 barbati si 3 femei), cu varste cuprinse intre 33 si 63 de ani, sunt supusi unor interventii chirurgicale pe inima, la Timisoara. Operatiile sunt realizate de o echipa formata din medici romani si italieni.

Interventiile pe cord sunt realizate unor persoane care sufera de afectiuni ale valvei aortice sau mitrale”, explica medicul Marian Gaspar, seful Clinicii de Cardiologie Cardiovasculara din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timisoara.

Interventiile chirurgicale sunt realizate in 11 si 12 iunie, la Timisoara. Cele 6 operatii cardiace – de protezare valvulara aortica si plastie sunt realizate prin tehnica noua, mininvaziva (incizii mici), cu ajutorul camerei video-endoscopica.

Interventiile sunt realizate de o echipa ixta din care fac parte medicii Marian Gaspar si Petre Deutsch (Timisoara) si Alberto Repossini (Brescia, Italia – are peste 1.700 de cazuri operate prin aceasta tehnica)

Care sunt avantajele acestei tehnici? Pai, estetic, incizia este mai mica, funcional – ofera o stabilitate mai mare a cutiei toracice, prezinta un risc redus de infectii, iar sangerarea postoperatorie este redusa, fara a fi nevoie de transfuzii. Sa nu uitat ca si perioada de refacere este mult mai rapida, externarea avand loc in a 4-5-a zi dupa operatie, ceea ce inseamna ca si reluarea activitatii fizice are loc mai rapid”, precizeaza specialistul timisorean.

Prima operatie cardiaca mininvaziva efectuata in Romania a avut loc in 29 martie 2012, la Timisoara, fiind realizata de aceeasi echipa de medici. Atunci, 7 pacienti au fost supusi interventiiilor chirurgicale, iar acum sunt impreuna cu familia, sanatosi si fara alte probleme de sanatate, ne spune Marian Gaspar.

Programul de introducere a noii tehnici in Timisoara a inceput in urma cu mai mult timp prin stagii de pregatire la care au participat medicii banateni la Viena, Innsbruck, Brescia, Lyon etc. si a devenit functional odata cu extinderea si modernizarea Institutului de Boli Cardiovasculare: cladire noua cu 2 sali in plus de operatie, terapie intensiva cu 15 locuri, sectie noua cu 30 de paturi, terapie intensiva coronarieni cu 15 paturi in plus si dotarea cu un tomograf de ultima generatie.

Interventiile mininvazive pot fi realizate pacientilor indiferent de varsta, cu leziuni valvulare, tumori cardiace benigne sau defecte septale interatriale.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. shpaga a ramas tot 400 eur sau a crescut (ca de scazut nu cred…) ?

  2. rectific :patru mii euro !!!

  3. Cu mare tristete vreau sa va spun ca dintre cei Șase bolnavi de inimă, cum ii numiti in articolol dvs, prietenul nostru, Dl. Sutaru Dinca din Bucuresti a DECEDAT IMEDIAT dupa interventia realizata de prof. dr. Marian Gașpar si prof. dr Alberto Repossini din Brescia. Sunt siderata, si eu sunt dr. insa in Chimie Farmaceutica in Germania, Dl. Sutaru NU TREBUIA SA MOARA; NU ERA UN CAZ DE MOARTE. A fost facuta o eroare… Retunarea banilor primiti nu alinta durearea imensa a celor ramasi. Clinica de Cardiologie Cardiovasculara nu esdte un Institut privat. De de oamenii trebuie sa plateasca pentru totul. Am crezut naiv ca sistemul romanesc de sanatate si-a schimbat mentaliatatea… E DUREROS….
    Aceasta nous(pentru Romania)interventie un este inca bine metrizata.