Olimpiada nationala de chimie se va desfasura la Timisoara. Ministrul Educatiei Daniel Funeriu va deschide evenimentul

500 de elevi vor participa, din toata tara, la olimpiada de chimie care se va desfasura la Timisoara, la sfarsitul acestei luni. Acestora li se vor alatura 50 de profesori insotitori si alti 50 de profesori care vor fi in comisii.

Eveniment de proportii in Timisoara! Sute de elevi si profesori vor participa la olimpiada nationala de chimie care, in acest an, se va desfasura la noi in oras. Organizatorii, Inspectoratul Scolar General, anunta ca vor fi pregatite cinci centre de cazare.

Festivitatea de deschidere a olimpiadei nationale de chimie va fi in 30 ianuarie, la Opera Romana. Acolo este asteptat sa participe si Daniel Funeriu, ministrul educatiei.

Sediul olimpiadei va fi la Colegiul National Banatean unde in 31 ianuarie se va desfasura proba teoretica. Probele practice vor avea loc la data de 1 februarie si se vor desfasura la Liceul Moisil, la Colegiul Banatean si la Liceul Azur. In data de 2 februarie vor putea fi depuse contestatii. In data de 3 februarie va avea loc proba de baraj cand se va face selectia pentru lotul largit a echipei nationale de chimie. In data de 5 februarie va avea loc premierea elevilor, la Liceul Vidu. Toate probele incep la ora 9.30.

Pentru ca este vacanta intersemestriala in perioada desfasurarii olimpiadei, elevilor participanti  li se va pregati un program de vizitare a Timisoarei, dar si a manastirii de la Sag.

Din judetul Timis inca nu se cunoaste numarul elevilor participanti deoarece abia duminica se desfasoara olimpiada judeteana de chimie, cand cei mai buni vor putea participa la olimpiada nationala.

„Cel mai probabil, fiind judet organizator vom avea mai multi elevi participanti. Preconizam ca in jur de 16 elevi vor fi din Timis la olimpiada nationala de chimie”, a declarat Monica Seviciu, inspector scolar de fizica – chimie in cadrul ISJ Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.