Noutati :

Nicolae Robu, idolul elevilor de la Liceul Lenau? Copiii s-au inghesuit sa faca selfie cu primarul Timisoarei si sa ceara autografe. Ce le-a facut Robu?

29 septembrie, 2014 - 01:11 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Isterie generala printre elevii Liceului Nikolaus Lenau din Timisoara. Copiii s-au mutat, luni, in noul spatiu de strada Intrarea Doinei, amenajat intr-o fosta hala a RATT. Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, nu a putut lipsi de la „inaugurarea” claselor de la Lenau, fiind primit cu aplauze si urlaturi de elevii dornici sa scape de ore.

Copiii de gimnaziu s-au inghesuit sa-si face „selfie” cu primarul Timisoarei si au cerut autograf dupa autograf, chiar in curtea scolii. Mai mult, primarul le-a cantat la chitara catorva elevi care se aflau la ora de muzica.

16 clase au fost amenajate in fosta hala de reparatii a RATT, in care vor invata aproape 400 de elevi. Intreaga investitie a fost suportata de regie, urmand ca Liceul Lenau sa plateasca, ulterior, chirie la RATT. Una modica, ne asigura Nicolae Robu.

„Aceasta intalnire cu copiii depaseste toate experientele anterioare. Ma bucur foarte mult pentru bucuria lor, ma bucur enorm, pentru ca asta inseamna ca intr-adevar era o mare nevoie de spatii de invatamant pentru acesti copii minunati. Ei stiu sa aprecieze eforturile pe care noi le-am facut pentru ei. Hala, pana nu demult, era o paraginitura. Au fost amenajate 16 sali de clasa foarte frumoase. De fapt, RATT, la solicitarea noastra, a primariei, a amenajat spatii administrative, numai ca proiectul este atat de generos incat permite ca aceste spatii sa poata fi folosite ca sali de clasa pana cand vom realiza noul campus scolar pentru Liceul Lenau. Valoarea investitiei a fost de 1,7 milioane de lei. Liceul Lenau va beneficia de aceste spatii intr-un regim financiar foarte convenabil, trebuind sa plateasca doar amortismentul. Asta se va stabili in functie de perioada de amortizare a investitiei, cat va fi chiria lunara, dar va fi una foarte mica in orice caz, pentru ca RATT este societatea primariei, iar Liceul Lenau este o institutie scolara a primariei”, a declarat primarul Nicolae Robu. In timpul in care edilul lauda investitia, prichindeii se impingeau si tipau de fericire in spatele lui.

Dupa o tura de vedetism in curtea scolii, intaiul gospodar al orasului a luat clasele pe rand. S-a oprit intr-o clasa unde avea loc o ora de muzica, prichindeii fiind extrem de incantati de prezenta acestuia. Asa se face ca au cerut iarasi autografe. Edilul Timisoarei a pus ochii pe o chitara si a cerut voie sa cante. A cantat la chitara doar cateva secunde, dupa care a mai trecut la o tura de autografie si o tura de poze de tip selfie. Mai mult, a semnat si chitara unui prichindei, la insistentele acestuia.

Cei aproape 400 de elevi vor invata temporar in cladirea de pe strada Intrarea Doinei, pana cand municipalitatea reuseste sa ridice noul campus scolar pentru Liceul Nikolaus Lenau.

„Imi este greu sa spun cat va dura, proiectul este in lucru, in curand vom scoate la licitatie executia. Ma lasa laringele in entuziasmul acesta, ca trebuie sa vorbesc foarte tare”, a mai spus Robu.

Potrivit directorului Liceului Lenau, Elena Wolf, momentan, in noile clase invata elevii de gimnaziu, clasele V-VII, care pana in prezent erau chemati la scoala si dupa-amiaza. La Lenau se vor face insa ore doar de dimineata de acum inainte. Saptamana viitoare, spune Wolf, in noul spatiu vor ajunge si elevii clasei a VIII-a.

„Este destul de bine utilat spatiul, clasele sunt utilitate cu mobilierul necesar, sunt tablele puse (…), incepand de saptamana viitoare vom muta si biblioteca aici si nu ne sta la dispozitie un laborator de fizica si chimie, insa vom avea la dispozitie material didactic pentru desfasurarea orelor din aria curiculara stiintele naturii, biologie, fizica, chimie, unde ne trebuie si material reprezentativ. Vom avea si un laborator”, a explicat Elena Wolf.

Desi elevii s-au mutat deja, lucrarile nu sunt gata. In spatele fostei hale a RATT va fi amenajat un teren de sport cu iarba artificiala, curtea nu este gata si clasele nu sunt incalzire, problema urmand sa fie rezolvata in cursul saptamanii viitoare, sustin autoritatile locale. Mare parte din mobilier a fost primit din Germania, doar tablele sunt noi, fiind cumparate de conducerea scolii.

„Pentru sport se va amenaja un teren cu iarba artificiala in spatele cladirii. Speram ca intr-un viitor apropiat sa fie finalizata si sala de sport a Universitatii de Vest care este construita in parteneriat cu liceul Lenau si este la 5 minute de mers. Mai sunt lucrari de amenajare, trebuie finalizata curtea, trebuie amenajat terenul de sport si trebuie realizata instalatia de incalzire si climatizare a cladirii”, a mai spus Wolf.

Liceul Nikolaus Lenau este unul dintre putinele licee din Timisoara la care elevii fac ore doar de dimineata. Practic, este a doua unitate de invatamant, dupa Colegiul National Banatean.

„La Colegiul Banatean s-a reusit ca incepand de anul acesta sa se tina ore doar de dimineata. Speram sa rezolvam problema si la Grigore Moisil in cursul trimestrului urmator si trebuie sa mai gasim solutii pentru una din scolile generale: 30, 16 si altele care au ore doar de dupa-amiaza. Problema mai dificila va fi pentru Liceul Pedagogic, unde nu avem solutii”, a explicat viceprimarul Dan Diaconu.

Cat despre imobilul istoric din Piata Unirii care adaposeste Liceul Lenau, lucrarile de reabilitare pe fonduri nemtesti au fost oprite, dupa ce firma care le executa a intrat in insolventa. Momentan, elevii invata in santier, insa autoritatile locale promit ca anul acesta vor reincepe lucrarile, cea de-a doua licitatie pentru gasirea unei firme constructoare fiind in plina desfasurare. Viceprimarul Dan Diaconu spera ca la sfarsitul lunii octombrie se va lucra din nou la Liceul Lenau.

Video-ul nu poate fi incarcat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...