Noutati :

Impozitul forfetar intra in vigoare de la 1 iulie, fara norme de aplicare! Minstrul Grapini: „este o masura buna pentru cei corecti”

10 iunie, 2013 - 06:27 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
2

Desi mai sunt doar trei saptamani pana la data intrarii in vigoare a acestui impozit, autoritatile nu se grabesc sa publice normele de aplicare. Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri Mediul de Afaceri si Turism,  a declarat doar ca este o masura buna si crede ca va fi bine primita.

„Chiar daca operatorii vor fi anuntati despre normele de aplicare doar cu cateva zile inainte, cred ca va fi o masura bine primita. Ca om care vine din mediul de afaceri nu ma deranja sa aflu doar si cu o zi inainte daca era o masura buna, care sa duca la cresterea afacerii. Ca om care vine din mediul privat vreau ca ministerul pe care il conduc sa poata aplica politici corecte pentru intreprinzatori, sa existe reciprocitate intre privati si stat. Am promisiuni ca si scaderea impozitului pentru IMM-uri va fi realizata de Ministerul Finantelor Publice tot incepand cu data de 1 iulie 2013”, a spus Maria Grapini, conform Capital.

Aplicarea impozitului forfetar este o masura buna pentru cei corecti, iar asociatiile profesionale au apreciat ca operatorii vor plati in unele cazuri si de trei ori mai putin, a mai declara ministrul.  Sumele de plata nu vor fi egale pentru toate serviciile si se va tine cont de indicatori precum capacitatea locatiei, calitatea amplasamentului, tarifele medii adecvate locatiei.

Mai multe detalii AICI.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ar trebui sa si explice d-na Grapini cum de niste bani pe care-i dai obligatoriu la stat de cate ori are chef vreun ministru sa dea o lege(Pogea,3%,forfetar),ajuta la cresterea afacerii?Nu exista reciprocitate intre privati si stat,statul doar jecmaneste pe oricine mai are curajul sa deschida o afacere.Mai ales pe cei mici,imm.

  2. Daca ati lucrat in mediul privat,cred ca ati avut contracte cu statul de ati avut probabil profit.
    Cu ce ajuta statul,sau primaria un mic hotel?,cu taxe si impozite cit mai multe si marite in fiecare an,cu taxe pe reclame cit mai mari,dar primaria nu-ti face nici o facilitate,nici macar un loc de parcare in fata hotelului.Daca turismul pe litoral este de cca.45 zile,de unde platesti impozitul pe cladiri,pe teren si toate cheltuielile calculate pentru un an intreg?.Dar pentru a rezista ,trebuie sa faci modernizari,dotari,reparatii,cheltuielile cu salariatii si obligatiile fata de buget etc…
    Taxati cit mai mult,pentru ca inbuibatii si hotii din parlament sa aiba de unde cheltui.De fonduri UE nici nu putem vorbi,pentru ca,daca nu faci parte din gasca de hoti din partide,nu ai acces la asa ceva,mai bine sa ramina necheltuite acele fonduri,daca nu le ia cine trebuie.Cred ca nici patagonezii,nu au in conducerea statului personae care sa fie dusmanii tarii.Tineti-o tot asa si veti duce aceasta tara pe ultimul loc in lume,o tara cu un guvern si parlamentari,care au ajuns acolo sus pentru a jecmani,asi umple conturile,restul nu mai conteaza.Datii tot asa,….