Noutati :

Germania a avut cea mai tentanta oferta de munca pentru medicii din Timisoara la targul de joburi. Vezi cat se castiga acolo!

11 octombrie, 2012 - 08:28 PM
Autor: Marcela Sferlea      
Categorie: SANATATE
1

TIMISOARA. Peste 700 de locuri de munca pentru medici si asistente au fost oferite la Timisoara in cadrul unui targ de joburi. Au existat oferte pentru sapte tari din Europa, insa Germania a  avut cea mai tentanta oferta.


Salariile micii  si conditiile dezastruoase din spitalele din Romania ii determina pe tot mai multi medici sau absolventi de facultatea sa isi caute un loc de munca in strainatate.

Printre tinerii in cautarea unui job s-a aflat si Dora, care recent a absolvit Facultatea de Medicina. Isi doreste cu orice pret sa obtina un job in afara tarii. Vrea sa plece in  Marea Britanie.

“Nu vreau un job aici. Mi-ar placea sa merg in strainatate. Sunt salarii mai mari, alte conditii, curatenie. O sa il iau si pe prietenul meu cu mine pentru ca multe firme ofera posibilitatea de a merge impreuna cu familia. Daca nu o sa imi gasesc sa imi fac rezidentiatul in strainatate o sa il fac aici, dar nu imi doresc acest lucru”, ne-a spus Dora.

Cadrele medicale sau absolventii in cautarea unui loc de munca au avut la dispozitie peste 700 de joburi in sapte tari: Danemarca, Suedia, Norvegia, Marea Britanie, Germania, Belgia si Olanda. Potrivit organizatorilor cele mai mari salarii le ofera Germania.

“Unul dintre motive cred ca este faptul ca Germania cauta medici din intreaga lume. Au niste cerinte foarte stricte”, ne-a spus Robert Francis, organizatorul evenimentului.

In Germania un medic rezident are  un salariu de aproximativ 3500 de euro, in vreme ce in Romania, salariul nu depaseste 300 de euro.

Un medic specialist in ginecologie are un salariu ce depaseste 4800 de euro pe luna. De cealalta parte un medic chirurg cu vechime si care va lucra si mai multe ore suplimentare poate ajunge in unele situatii chiar si pana la 10.000 de euro lunar.

“Candidatii trebuie sa cunoasca limba germana cel putin la nivelul B1. Noi organizam cursuri care dureza cateva saptamani, iar ei trebuie sa obtina B2. Cunoasterea limbii este o prioritate. In Germania nu sunt doctorii suficienti, iar tinerii nici nu au atatea posibilitati de a studia”, ne-a spus Beta Kreft, reprezentantul unei firme din Germania.

Printre specializarile cele mai cautate in Germania se numara psihiatria, neurologia, chirurgia generala, ortopedia dar si ginecologia.

In tarile nordice salariul unui medic rezident este de aproximativ 3000 de euro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. …nu sunt doctorii suficienti…” atentie la ortografie !