Noutati :

Epidemie de tuberculoza? O clasa intreaga de elevi dintr-o scoala din Banat, sub tratament pentru TBC

19 septembrie, 2016 - 04:31 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

S-a dat alarma medicala! O clasa intreaga de elevi, suspectata de TBC, la o scoala din Banat. Este vorba de copiii dintr-o clasa a V-a de la o unitate medicala din Resita, care a intrat in carantina, noteaza radioresita.ro.

In ultimele zile au fost depistate noi cazuri, unii elevi in faze incipiente ale bolii, altii deja cu probleme serioase. Acestia din urma au fost trimisi la Timisoara, pentru ample investigatii.

Primul caz s-ar fi inregistrat cand copiii erau in vacanta, iar unul dintre ei ar fi fost diagnosticat in august cu tuberculoza. Elevul a fost internat la Timisoara, de unde a venit spre institutia de invatamant din Resita o adresa prin care se recomanda tuturor elevilor, cadrelor didactice si parintilor sa-si faca analize medicale, pentru a preveni raspandirea bolii.

Se pare, ca reprezentantii scolii din Resita au ignorat recomandarile medicilor! Astfel, de abia in prima saptamana de scoala parintii au aflat de existenta unui astfel de caz si au inceput sa mearga cu copiii la analize. Dupa cele de sange au urmat radiografiile pulmonare, care ar fi scos la iveala ca majoritatea copiilor sunt afectati, mai noteaza radioresita.ro.

Mai multe aici!

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor