Demersul care baga in santier unul dintre cele mai mari parcuri din Timisoara. FOTO!

TIMISOARA. Sparte, gaurite, crapate, peticite prost! Asa se prezinta aleile gradinii botanice din Timisoara. Pana vom fi in stare sa atragem fonduri europene, bani in care isi punea nadejdea in urma cu cativa ani primarul Nicolae Robu pentru reabilitarea Parcului Botanic, se impun lucrari urgente.

opiniatimisoarei.ro i-a solicitat primarului cateva clarificari legate de soarta acestui parc, al carui echivalent din Cluj-Napoca a devenit un adevarat obiectiv turistic si atrage anual mii de vizitatori si turisti. Intre timp, la noi, timisorenii iesiti la promenada in gradina botanica isi rup picioarele in craterele din asfaltul de pe alei. Proiectul de modernizare zace de ani intregi in birourile institutiei de pe C.D. Loga, inca de pe vremea primarului Gheorghe Ciuhandu. E tot acolo, iar Administratia Robu spera ca va obtine fonduri europene.

Intre timp insa, de ce nu se face nimic acolo? Mai ales ca municipalitatea are in sfarsit, de cateva luni bune, contracte cu firmele care intretin spatiile verzi ale orasului. Ne raspunde primarul Nicolae Robu!

„E o problema care tine de proasta intelegere a lucrurilor. M-am mai confruntat cu ea si in alta parte. Unii nu inteleg ca poti aplica pe fonduri europene chiar daca ai facut interventii de reparatii curente, ei considera ca, daca se intervine acolo, atunci nu mai poti aplica pe fonduri europene. Nu ai mai putea aplica pe fonduri europene daca ai face lucrare de investitie. Atunci, timp de 5 ani nu se mai poate”, a declarat Robu pentru opiniatimisoarei.ro.

Edilul da asigurari ca se vor face reparatii chiar anul acesta in Parcul Botanic.

„O sa se intervina cat mai repede, nu va pot spune asa pe loc, anul asta se intervine”, a conchis Robu, raspunzand demersului opiniatimisoarei.ro.

Proiectul pentru reabilitarea Parcului Botanic a fost realizat in anul 2009. Prevede reamenajarea aleilor pietonale, refacerea mobilierului urban, amenajarea unei toalete, dar si a unui lac cu functiunea de recreere, pergole si podet, introducerea sistemului de irigat, amenajarea iluminatului, lucrari peisagistice – extragerea, toaletarea si elagajul arborilor, precum si plantari de arbori, arbusti, plante ornamentale, plante anuale, bienale si perene.

Pentru toate aceste lucrari este nevoie de putin peste 2,3 milioane de euro, conform estimarilor facute in proiect, aflat in prezent pe lista de rezerva a Agentiei de Dezvoltare Regionala V Vest, conform specialistilor Primariei Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.