Construirea liniei de tramvai pe Calea Sagului, catre noul mall din Timisoara, in linie dreapta! Porneste santierul!

TIMISOARA. Pot trece la treaba! Constructorii care se ocupa de reamenjarea zonei din Calea Sagului pentru noul mall care se ridica in zona incep lucrarile pentru extinderea liniei de tramvai, care va lega intersectia cu strada Ana Ipatescu de viitorul centru comercial.

In urma cu doar cateva zile, Directia de Urbanism a Primariei Timisoara a dat autorizatia de construire pentru „Lucrari de tip c)-Cai de comunicatie-Amenajare Bv.Calea Sagului carosabil si linie tramvai tronson cuprins intre intersectia cu str.Ana Ipatescu si pasaj peste C.F.

Practic, vor fi amenajate sensuri giratorii si va fi prelungita linia de tramvai care sa asigure transportul timisorenilor catre Shopping City Timisoara.

Dupa ce a obtinut autorizatia de construire, constructorul trebuie sa mearga acum la Primaria Timisoara cu un plan de semnalizare, ne-au explicat reprezentantii municipalitatii. Acesta trebuie sa arate clar care sunt etapele lucrarilor si cum se propune sa se circule in zona pe toata perioada santierului. Comisia de circulatie va fi cea care va avea ultimul cuvant de spus si va da avizul pentru restrictionarea traficului, iar constructorul se va putea apuca efectiv de treaba.

CITESTE SI: Cand incep lucrarile pentru prelungirea liniei de tramvai in Calea Sagului, spre noul mall din Timisoara? FOTO cu proiectul!

harta-modificare-trafic-mall-sagului

opiniatimisoarei.ro va anunta la finele lunii mai ca investitorii au depus la Primarie documentatia pentru obtinerea tuturor aprobarilor ca sa se poata apuca de treaba, intrucat toate modificarile ce vor fi facute in circulatia din zona se vor executa pe cheltuiala lor.

Proiectul de drumuri, reamenajare a bulevardului Calea Sagului si prelungire a liniei de tramvai se afla in curs de autorizare, iar cheltuielile aferente proiectului vor fi suportate de catre investitor”, declara recent, pentru opiniatimisoarei.ro, Alina Pintilie, purtator de cuvant al Primariei Timisoara.

In urma cu cateva luni, investitorii de la NEPI au primit certificatul de urbanism pentru amenajare sensului giratoriu pe Calea Sagului si pentru prelungirea efectiva a liniei de tramvai pana in curtea mallului, intre intersectia cu strada Ana Ipatescu si pasajul peste calea ferata.

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, investitorii vor cotiza cu peste 1 milion de euro pentru a le face viata mai usoara celor care vor dori sa viziteze noul mall. Practic, imediat dupa Turist va fi amenajat un sens giratoriu, iar o linie de tramvai sau chiar doua vor fi extinse pentru a ajunge fix in curtea noului mall.

Timisorenii ar putea ajunge la Shopping City Timisoara fie cu tramvaiele de pe linia 2, fie cu cele de pe linia 7.

Recent, cei de la NEPI au avansat si un nou termen de deschidere a centrului comercial de pe Calea Sagului: sfarsitul anului 2015 – inceputul lui 2016.

Pana in prezent, insa, mai toate mall-urile pe care acest investitor le-a ridicat in Romania s-au deschis in luna noiembrie.

Pe platforma de pe Calea Sagului, lucrarile sunt in toi la Shopping City Timisoara.

santier-mall-sagului-1-augustFOTO: Doppler/Forum RATT

santier-mall-sagului-2-augustFOTO: Doppler/Forum RATT

***

Va reamintim, al doilea mall al orasului se va intinde pe 18 hectare, iar magazinul de bricolaj care va fi deschis in zona pe 4 hectare. Terenul vechii fabrici Dermatina a fost cumparat in primavara anului trecut de fondul sud-african de investitii NEPI si fratii Paval din Bacau de la oamenii de afaceri timisoreni Marius si Emil Cristescu, precum si de la un investitor italian, care avea acolo o fabrica de incaltaminte.

Investitia care se face langa podul din Calea Sagului se ridica la peste 100 de milioane de euro.

mall-sagului-timisoara-proiect (4)

Noul mall al Timisoarei va fi diferit de cel actual, atat ca aspect, cat si ca organizare a zonelor de magazine, mergand pe conceptul celor din marile orase din vestul Europei, adica in varianta modulara.

Reprezentantii NEPI, investitorul care ridica noul mall al Timisoarei, de pe Calea Sagului, au facut in martie noi dezvaluiri foto legate de proiect, aceasta in timp ce constructia se ridica cu o viteza ametitoare.

Proiectul, situat pe Calea Sagului, va avea o suprafata inchiriabila de 70.000 metri patrati. O mare parte dintre partenerii NEPI, prezenti in celelate centre comerciale din tara, se vor regasi si in proiectul dezvoltat in Timisoara.

Vant, ceata, fulgere si tunete in sala de cinema la Timisoara

Unul dintre principalele puncte de atractie al noului mall va fi cinematograful dezvoltat de Cinema City. Multiplex-ul cuprinde in total 14 sali digitale performante, cu o capacitate sporita, dintre care 1 sala dotata cu tehnologia 4Dx.

4Dx este una dintre cele mai importante inovatii din istoria cinematografiei, oferind o experienta pentru toate cele 5 simturi. Noua sala dedicata acestei tehnologii va include scaune hi-tech mobile si efecte speciale sincronizate cu actiunea de pe ecran, precum vant, ceata, fulgere, baloane de sapun, ploaie si mirosuri, atat pentru filme in format 2D, cat si 3D.

Cu o capacitate totala de 2.400 de locuri si o suprafata de 4.000 mp, noul cinematograf Cinema City va deveni cel mai mare multiplex din afara Capitalei.

Proiectul va cuprinde zone generoase de entertainment si food court, unde timisorenii vor putea alege dintr-o varietate de posibilitati de distractie si petrecere a timpului liber.

mall-sagului-timisoara-proiect (5)
In plus, copiilor li se pregateste cel mai mare si complex spatiu de joaca din oras.

In interiorul mall-ului vor mai fi un patinoar si un nou centru de fitness.

Un lant de centre alimentare va deschide in noul mall din Timisoara primul si singurul hypermarket din zona de vest a tarii. Magazinul se va intinde pe o suprafata de 10.000 mp.

CITESTE SI: Noul mall de la Timisoara, din Calea Sagului, pe modelul celor din alte orase? Cu ce este mai tare Shopping City Timisoara? Vezi POZE cu toate!

CITESTE SI: Noul mall de la Timisoara, din Calea Sagului, vazut de sus! Cat mai este de lucru pe santier? VIDEO din aer!

CITESTE SI: Explodeaza preturile la apartamente din cauza noului mall de pe Calea Sagului din Timisoara? Cu cat se vor scumpi?

CITESTE SI: Au fost dezvaluite noi IMAGINI care arata cum va fi mall-ul de pe Calea Sagului din Timisoara!  Va avea cel mai mare multiplex Cinema City, din afara Bucurestiului, cu o sala 4Dx! Ce alte surprize vor mai fi?

CITESTE SI: Noul mall din Sagului da peste cap circulatia auto la Timisoara! Unde ‘rasar’ un sens giratoriu si o linie de tramvai?

In acest rastimp, primul mall din Timisoara porneste un proiect grandios de extindere si va construi un orasel ca-n filme.

CITESTE SI: Suma fabuloasa investita in oraselul ca-n filme de la Iulius Mall Timisoara. Vom avea cea mai inalta cladire din Romania in OpenVille. Cand va fi gata?

CITESTE SI: 20.000 de arbusti in cel mai nou parc din Timisoara, in oraselul ca-n filme ce se va deschide la Iulius Mall! Vezi FOTO!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. iosefini spune:

  Nu este frumos sa comentezi munca „altora” dar uneori este strict necesar.
  De exemplu exista un plan (o harta) a amenajarii care insa nu are nici un corespondent in foto-3 care este relativa la zona de dupa parasirea cai Sagului de catre linia de tramvai; se da imaginea unei „dolce faniente” care nu exista.
  Dece nu s-a putut amenaja linia pe marginea dreapta – iesire – a celor doua benzi de circulatie? dece cele doua benzi – iesire – trebuie intersectate de doua ori de linia de tramvai (vezi intre cele doua sensuri giratorii? Asa „se va sparge tot” si se va consata – peste nu multi ani – ca s-a gresit! Chiar prelungirea dincolo de calea ferata a linie de tramvai (vehiculata mai de demult, nu stiu cum insa se va realiza) era avantajata!

 2. Ion spune:

  Vor dispare locurile de parcare pe portiunea paralela cu Calea Sagului de la Turist pana la pod?

 3. adi spune:

  eu nu stiu cine le-a dat autorizatie de constructie. Eu locuiesc in unul din blocurile turn dina cea zona, si practic cand trec tirurile se misca blocul, daca va mai trece si tramvaiul probabil va cadea blocul. De asemenea nici acum nu sunt suficiente locuri de parcare, unde vor parca locuitorii din zona cand va trece tramvaiul, la noul mall?

 4. adi spune:

  probabil proprietarii noului mall au platit spaga mare ca sa primeasca autorizatia de constructie