Cea mai scumpa masina din istorie a fost vanduta. Este un Ferrrari Testa Rossa din 1957. Vezi ce pret are!

Masina a fost vanduta in cadrul unei licitatii. Cumparatorul este un colectionar pasionat de autoturismele italiene. Vezi ce suma a platit pentru Ferrari-ul din ’57!

Scuderia calutului cabrat bate recorduri peste recorduri. Daca in Formula 1 nu mai este pe locul intai de cativa ani, in ceea ce priveste productia de masini scumpe si rapide, Ferrari este in frunte.

Recent, cea mai scumpa masina din lume, un Ferrrari Testa Rossa din 1957, a fost vanduta in cadrul unei licitatii!

Un colectionar pasionat de autovehiculele italiene, al carui nume nu se cunoaste inca, a batut recordul mondial in ceea ce priveste valoarea licitata pentru un autoturism.

Acesta a platit 16,4 milioane de dolari pentru un Ferrari 250 Testa Rossa din 1957. Pretul include si un procent de 10% perceput de casa care a organizat licitatia, Goodings&Co.

„Tranzactia de 16,4 milioane de dolari indica faptul ca piata pentru autovehiculele de cursa marca Ferrari este extrem de competitiva. Colectionarii doresc sa aiba cele mai semnificative exemplare, ca puncte forte ale colectiilor lor”, a explicat McKeel Hagerty, presedintele Hagerty Insurance, compania de asigurare a cumparatorului.

Masina este prima Testa Rossa construita, are 300 de cai putere si o transmisie manuala in patru trepte. Autovehiculul a fost folosita pentru curse timp de 8 ani, atat pe pistele din Europa cat si pe cele din SUA. De asemenea, modelul este un prototip pentru toate celelalte Testa Rossa de cursa construite ulterior.

Precedentul record pentru o masina vanduta la licitatie a fost inregistrat tot de un model Testa Rossa. Pentru masina din 1957 s-a platit in 2009, in Italia, 12 milioane de dolari.

Cu toate acestea, cel mai mare pret oferit vreodata pentru o masina, a fost de doua ori mai mare si tot pentru un Ferrari. Este vorba despre o tranzactie privata, a mai spus Hagerty.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.