Ce zici de o cafea si un concert in turnul de apa din Iosefin, la Timisoara! Proiect dezvaluit! FOTO!

TIMISOARA. Opiniatimisoarei.ro a scris in mai multe randuri despre castelele de apa ale Timisoarei, abandonate si nepuse in valoare. Primaria a mai avansat, in trecut, un proiect pentru refunctionalizarea unuia dintre ele, care a ramas ani buni intr-un sertar.

CITESTE SI: Castelele de apa ale Timisoarei, parasite si fara orizont. Daca la noi sunt parasite, in alte orase ele au fost reabilitate si gazduiesc acum galerii de arta sau restaurante luxoase

CITESTE SI: Castelele de apa ale Timisoarei, in grija nimanui. Primaria bate pasul pe loc, desi voia cafenea intr-unul din turnuri

Iata insa ca acum lucrurile iau o intorsatura fericita pentru turnul de apa din cartierul Iosefin.

Zilele trecute, primarul Nicolae Robu anunta initierea unui proiect de reabilitare, iar astazi, viceprimarul Dan Diaconu dezvaluie pe pagina sa de Facebook planurile intocmite de arhitecti.


Un alt proiect de reabilitare si refunctionalizare, turnul de apa din Iosefin. Noi am mai avut un proiect sa facem reabilitarea, numai ca ideea de atunci, nu a primit aviz de la Directia Cultura. Speram ca de data asta sa isi dea avizul. Estimam ca 200 de mii de euro vor fi costurile aferente. Proiectul, asa cum arata el gandit de arhitect arata foarte bine. Nu exista inca un proiect tehnic, este doar o idee de proiect care insa mie mi-a placut”, a declarat recent Nicolae Robu.

CITESTE SI: Un turn de apa si o cladire veche din buricul targului intra in reparatii la Timisoara! Cand se pun schelele?

Turnul de Apa Iosefin este unul dintre cele mai frumoase monumente ale Timisoarei, iar el va fi pus in valoare in cursul anului 2017. Proiect asumat pentru implementarea Timisoara Capitală Culturala Europeana 2021, renovarea Turnului de Apa si transformarea sa intr-un spatiu multifunctional cultural, dar si intr-un obiectiv turistic este pe agenda noastra în anul 2017. Primele propuneri de amenajare sunt deja disponibile, astfel incat, vom porni în primele luni ale anului la realizarea tuturor etapelor necesare acestui obiectiv. (planse realizate de arh. Sorin Tamas)„, a notat pe Facebook Dan Diaconu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. opinie de timisorean spune:

  Frumoasa initiativa; sper ca:
  – in zona sa se amenajeze si parcari suficiente (locuri sunt, chiar daca la ora aceasta sunt aglomerate de angajatii din zona),
  – sa se regandeasca circulatia pe splai (altfel, …., din nou nimic);
  – sa se prevada si un lift interior sau exterior, altfel urcarea va fi restrictionata de conditia fizica a vizitatorilor;
  – sa se obtina toate avizele de la institutiile de resort (de exemplu avizul PSI ca nu cumva dupa aceea sa se descopere cum ca …).

  • plus spune:

   Remarca relativa la un comentariu „stupid” pe tema necesitatii sigurantei la evacuare, aparuta pe un alt site: daca in caz de incendiu (de exemplu) nu te poti evacua „normal”, atunci, sarind de la 50 m. ai cca. 3.3 sec sa inveti sa zbori! Daca nu, …. Dumnezeu cu mila!

 2. Timişorean spune:

  Ar fii foarte frumos daca s-ar face un Hard Rock Cafe in aceasta minunata cladire

 3. Andi spune:

  Panou de escalada pe exteriorul cladirii si interior un bar.