Noutati :

Care a fost ultima tranzactie a lui Patriciu? A incasat 90 de milioane de euro!

24 august, 2014 - 06:10 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Ultima tranzactie realizata de omul de afaceri Dinu Patriciu a avut loc in luna iunie a acestui an si s-a ridicat la aproximativ 90 de milioane de euro. Tranzactia a constat in vanzarea a doua cladiri de birouri interconectate din Berlin, complex cunoscut sub denumirea de Mosse-Zentrum, unui fond de investitii care face parte din grupul financiar german Sparkassen-Finanzgruppe.

Complexul are o suprafata inchiriabila de 37.989 mp si 210 locuri de parcare.

Una dintre cladiri a gazduit initial o tipografie si birourile ziarelor detinute de Rudolf Mosse, fiind renovata de celebrul arhitect german Erich Mendelsohn, proiectantul observatorului Einstein Tower din Potsdam.

Potrivit sursei citate, omul de afaceri cumparase cladirile in doua tranzactii separate, o parte de la un trust de familie, in 2006, si a doua parte de la un dezvoltator imobiliar privat, in 2007.

Patriciu a intrat puternic pe piata imobiliara in 2008, dupa vanzarea a 75% din pachetul de actiuni detinut in cadrul grupului Rompetrol catre KazMunaiGaz.

In 2011 insa, a avut loc primul exit de pe aceasta piata, constand in vanzarea proiectului Karolinen din Suedia, format din sapte cladiri cu o suprafata de 75.000 mp, catre un investitor suedez, Hemfosa.

Averea lui Dinu Patriciu a fost estimata in ultima editie a Top 300 Capital la 250-260 milioane de euro, omul de afaceri fiind si unul dintre cei mai mari proprietari de cladiri de birouri din tara.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor