Noutati :

BACALAUREAT 2016: Cat de bine s-au descurcat elevii din Timis la prima proba de examen?

16 iunie, 2016 - 10:47 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Peste jumatate din elevii care au sustinut prima proba a bacalaureatului, cea de competente lingvistice in Limba Romana, au reusit sa convinga profesorii ca merita calificativul experimentat. Mai extact, oeste 2300 dintre elevii care au dat examenul cunosc limba romana foarte bine.

” Din 3.675 de inscrisi s-au prezentat 3.594. Deci au fost doar 81 de neprezentati si niciun elev nu a fost eliminat. Dintre cei care au participat la proba de competente lingvistice in limba romana, 64,75 %, adica 2.327 de elevi sunt experimentati. Alti 13, 27% au primit calificativul mediu, iar 21, 98% sunt avansati”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Mihaela Petrov, inspector general adjunct al ISJ Timis.

Examenul continua cu proba de competente lingvistice in limba materna. In Timis, s-au inscris pentru a sustine proba aproape 170 de elevi. Acestia vor demostra cat de bine stapanesc limbile germana, maghiara, sarba si ucrainiana.

Intre 21 si 24 iunie, elevii vor trebui sa arate cat de bine stiu sa foloseasca computerul. Examenele orale se incheie cu proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba straina, care se va desfasura intre 27 iunie si 1 iulie.

Din data de 4 iulie, absolventii vor sustine probele scrise ale bacalaureatului astfel:

4 iulie 2016 Limba si literatura romana – proba E)a) – proba scrisa
5 iulie 2016 Limba si literatura materna proba E)b) – proba scrisa
6 iulie 2016 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisa
8 iulie 2016 Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E)d) – proba scrisa

Primele rezultate ale BAC-ului vor fi afisate in 12 iulie si tot in aceeasi zi, cei nemultumiti de note vor putea depune contestatii. Dupa solutionarea contestatiilor, in 16 iulie, tinerii vor afla rezultatele finale ale examenului.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...