Noutati :

Atentat in Siria! Premierul a scapat dintr-un atac cu masina-capcana. FOTO!

29 aprilie, 2013 - 01:47 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Premierul sirian, Wael al-Halaqi, a scapat nevatamat dintr-un atentat, la Damasc. Garda sa de corp insa a fost ucisa, relateaza AFP.

La fata locului au fost surprinse imagini cu mai multe vehicule arse, intre care un autobuz, si numeroase masini parcate avand geamurile sparte. Serviciile de securitate au izolat zona.

Atentatul terorist de la Mazze viza convoiul premierului. Halaqi este nevatamat„, anunta televiziunea Al-Ikhabriya, fara sa precizeze natura exploziei.

Potrivit televiziunii de stat, atentatul s-a produs in apropierea unei gradini publice si unei scoli, la Mazze, cartier ultrasecurizat din partea de centru-vesta capitalei siriene in care se afla numeroase ambasade, cladiri guvernamentale si sedii ale serviciilor de informatii, si unde locuiesc numerosi oficiali politici.
atentat Siria

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) anunta, la randul sau, ca garda de corp a premierului a fost ucisa. „O a doua garda de corp si soferul sa afla in stare critica”, a precizat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO, organizatie care se sprijina pe o retea vasta de activisti, dar si surse medicale si militare din Siria. „Explozia pare sa fi fost telecomandata„, a precizat el.
Halaqi a fost numit in funtie la 9 august 2012, dupa dezertarea predecesorului sau, Riad Hajib, in semn de protest fata de represiunea sangeroasa condusa de regim impotriva revoltei declansate in martie 2011.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor