Noutati :

Ambasadorul Romaniei in Muntenegru, rechemat la Bucuresti, dupa ce l-a contrazis pe Victor Ponta

27 iunie, 2013 - 09:41 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Ambasadorul Romaniei in Muntenegru,Mihail Florovici, a fost rechemat la Bucuresti, la o zi dupa ce a contrazis o declaratie a premierului Victor Ponta, in privinta decedatilor din accidentul din Muntenegru care fusesera identificati.

Mandatul ambasadorului roman in Muntenegru expirase, iar miercuri seara acesta a fost rechemat la Bucuresti.

Mihail Florovici, diplomat si profesor universitar roman, este ambasadorul Romaniei in Muntenegru din 2006. Ambasadorul Romaniei in Muntenegru s-a aflat de la inceput alaturi de ranitii care au fost transportati la spitalul din Podgorice, dupa tragicul accident din Muntenegru, unde 18 romani si-au pierdut viata si alti 29 au fost raniti.

Ambasadorul Romaniei a dezvaluit presei, contrazicand afirmatia premierului Victor Ponta, ca doar 6 dintre cei 18 cetateni romani decedati au fost identificati, rudele celorlalti cetateni fiind asteptate la Institutul de Medicina Legala Mina Minovici din Bucuresti, pentru a ajuta la identificarea lor.

Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, ca, potrivit autoritatilor din Muntenegru, a fost incheiata identificarea tuturor persoanelor decedate in accidentul din Muntenegru, astfel ca va incepe procedura anuntarii familiilor victimelor.

Decizia privind rechemarea ambasadorului Mihail Florovici a fost publicata in Monitorul Oficial in 22 mai 2013, urmand ca acesta sa isi incheie misiunea diplomatica in termen de 90 de zile de la publicarea acestui decret prezidential.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor