Noutati :

Adio corn si lapte in scoli? Mai multi deputati vor sa le dea elevilor o masa calda!

21 mai, 2012 - 06:58 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Senatul a adoptat tacit proiectul elaborat de 7 deputati UDMR, prin care se da posibilitatea scolilor de a inlocui cornul si laptele. Conform proiectului, scolile care au cantina sau bucatarie proprie sau cele care „pot coopera cu unitati de alimentatie publica” vor putea folosi sumele acordate pentru achizitia cornurilor si laptelui pentru pregatirea unei mese cu felul I si II.
Totodata, primariile si consiliile locale vor putea sa se implice in finantarea cantinelor scolare. „Pentru unii copii, aceasta modificare ar garanta o masa calda in fiecare zi de curs, cu deosebire copiilor ce provin din familii defavorizate si care nu-si pot asigura nici alimentatia de baza in fiecare zi”, se arata in expunerea de motive a legii. De asemenea, se mentioneaza faptul ca „elevilor nu le place sa consume acelasi lucru in fiecare zi”.

Punctul de vedere al Executivului este unul negativ, pentru ca distribuirea laptelui beneficiaza inclusiv de finantarea europeana, iar redirectionarea acestor bani catre cantine nu se poate face.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor