Noutati :

A inceput Bacalaureatul! Astazi are loc evaluarea competentelor orale la Limba Romana

10 iunie, 2013 - 09:38 AM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Prima proba a sesiunii de vara a examenului de Bacalaureat consta in evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orala in limba si literatura romana. In judetul Timis participa in jur de 6000 de candidati.

La aceasta proba elevii nu au voie sa intre in sala de examen cu telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare, cu dictionare, manuale, notite sau insemnari.

Odata intrati in sala, ei extrag un subiect si primesc colile stampilate pe care le vor folosi drept ciorne. Examenul dureaza in jur de 30 de minute, dintre care 15 sunt alocate pentru pregatirea raspunusrilor iar restul timpului, pentru prezentarea acestora in fata comisiei. Elevii care sunt prinsi ca se „inspira” din fituici sau cu ajutorul telefonului mobil sunt elminiati din examen.

„Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba si literatura romana se va desfăşura în intervalul 10 – 12 iunie şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B) – croată, maghiară, germană, sârbă, slovacă, turcă şi ucraineană – programată între 12 şi 14 iunie 2013. Pentru susţinerea examenului naţional de bacalaureat în sesiunea iunie – iulie 2013 s-au înscris 187.898 elevi, repartizaţi în 585 de centre de examen.”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Invatamantului.

Considerate mai usoare decat probele scrise, cele orale nu se concretizeaza intr-o nota, ci prin acordarea unui nivel de competenta: mediu, avansat, experimentat. Daca un elev nu se prezinta la probele orale, el poate merge la examenele scrise, dar nu poate promova Bacalaureatul in actuala sesiune.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...