Cel mai longeviv spectacol al Teatrului National Timisoara, pus in scena la Sala 2

TIMISOARA. Cel mai longeviv spectacol jucat pe scena Teatrului National din Timisoara a ajuns la cea de-a zecea aniversare.

CITESTE SI: Readuc la frumusetea de odinioara 100 de case din Banat. Fii si tu in echipa de voluntari inimosi ce vor scoate la lumina bijuterii de un secol! 

Boala familiei M este piesa care se joaca de 10 ani pe scena de la Sala 2, fiind astfel cel mai longeviv spectacol din ultimii 15 ani ai Teatrului National Timisoara.

Spectacolul, de Fausto Paravidino, in regia lui Radu Afrim, are o istorie bogata, plina de evenimente fericite. Boala familiei M a avut premiera in luna mai a anului 2008, deschizand pentru prima data Sala 2 ca sala de teatru, inainte chiar ca renovarea sa o transforme intr-unul dintre cele mai ofertante spatii de joc din tara.

Povestea este, la fiecare reprezentatie, inspirat recreata de actorii Teatrului National – Ion Rizea (Gianni M.), Claudia Ieremia (Marta), Malina Manovici (Maria), Calin Stanciu jr. (care a preluat rolul Gianni de la Eugen Jebeleanu), Victor Manovici (Fulvio) si  Catalin Ursu (Fabrizio, rol detinut anterior de Colin Buzoianu). Decorul si costumele sunt create de Velica Panduru, care a castigat Premiul UNITER pentru scenografie cu acest spectacol.

Boala familiei M a facut ca mii de spectatori sa viseze si sa se indragosteasca atat de lumea lui Fausto Paravidino si a lui Radu Afrim, cat si de Sala 2. Dupa 10 ani, spectacolul se joaca in continuare cu sala plina, isi are propriul public – spectatori care se intorc sa-l revada an dupa an, dar si un public mereu nou, atras de notorietatea titlului si a distributiei.

Spectacolul are si o cariera internationala de invidiat: in afara numeroaselor festivaluri internationale la care a participat (Slovenia, Polonia, Slovacia, etc.), celebrul Théatre de l’Odéon din Paris a inclus in stagiunea sa curenta 10 reprezentatii ale spectacolului, in luna iunie a anului 2009.

Va puteti intalni cu familia M si povestea sa aflata la granita dintre vis si realitate joi, 31 mai, de la ora 19:00, la Sala 2 a Teatrului National Timisoara.

Biletele pot fi achizitionate de la Agentiile Teatrului National (Agentia ‘Marasesti’, str. Marasesti nr. 2 si Agentia ‘Sala 2’, Parcul Civic), intre orele 11-19 sau online, AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.